Scandal cu Elena Băsescu. Umilința supremă pentru EBA

Scandal cu Elena Băsescu. Umilința supremă pentru EBA

La Constanța, consilierilor PMP li s-a interzis să aibă un invitat în sală, în momentul depunerii jurământului, în contextul în care invitatul era fiica fostului președinte Traian Băsescu. Elena Băsescu va candida la alegerile parlamentare pe lista Partidului Mişcarea Populară Constanţa, urmând să se regăsească pe primul loc la Camera Deputaţilor.

Elena Băsescu a avut un șoc, joi, când, deși a fost invitată de colegii ei de partid la depunerea jurământului de consilieri județeni, nu a fost lăsată să participe, notează retetesivedete.ro.

„Sunt consternată de atitudinea noii conduceri a Consiliului Județean Constanța și a reprezentanților prefecturii care au decis că PMP este singurul partid care nu are voie să aibă un invitat (mai ales că se numește Elena Băsescu), la investirea consilierilor județeni aleși pe 27 septembrie.

Asta mai ales în condițiile în care PNL și PMP au un protocol național semnat între președinții celor două partide, validat și de forurile de conducere ale formațiunilor politice, prin care se angajează să colaboreze acolo unde este posibil. Pare că unii au rămas blocați ca soldații japonezi în tranșee și n-au aflat încă faptul că alegerile locale au trecut. Este o chestiune de respect: nu așa se construiește un parteneriat politic bazat pe încredere.

Evident că nu s-a făcut gaură în cer din acest motiv, dar PMP este un partid pe picioarele sale, validat de oameni și la Constanța și la nivel național, și care merită să fie tratat cu respect. În campania electorală pentru alegerile legislative, voi face eforturi pentru a prezenta pachetul legislativ de măsuri sociale pe care le propun, ce idei am eu pentru a ajuta județul Constanța și mă voi feri să mă angajez într-o bătălie politică sterilă. Ofer respect și cer să mi se arate respect”, a transmis Elena Băsescu.

Consilierii USR au refuzat să pună mâna pe Biblie

Situații ciudate s-au înregistrat, ieri, și la depunerile jurământului în alta consilii locale sau județene. Consilierii USR au refuzat să jure pe Biblie și cu formula religioasă ( „Așa să îmi ajute Dumnezeu”). S-a întâmplat la Primăria Sectorului 1 din București și la Brașov.

Spre deosebire de Clotilde Armand, care și-a încheiat jurământul de investire prin expresia „Așa să îmi ajute Dumnezeu”, ceilalți consilieri USR care au participat la eveniment au refuzat vehement să spună aceste cuvinte, dar și să pună mâna pe Biblie.

Dan Barna, prezent și el la ceremonia de la Primărie, a fost întrebat de reporterul EVZ cum a perceput opțiunea membrilor partidului său de a se dezice de partea religioasă a textului din jurământ. Inițial, Barna a răspuns: „Nu cred că toți au optat pentru asta”. Apoi a revenit și a spus că „este opțiunea fiecăruia”, iar el nu vede o problemă în acest lucru.

La Brașov, mai mulți aleși au optat în ședința de plen de constituire a Consiliului Local Brașov pentru „jurământul laic”, adică nu au jurat cu mâna pe Biblie și nu au spus „Așa să îmi ajute Dumnezeu!”, în încheiere.