Totul a început după ce a fost pusă în discuţie situaţia neplăţii salariilor celor aproape 5.000 de oameni, angajaţi din Energie, Mediu şi celor de la ministerul pentru Relaţia cu Parlamentul din cauza crizei politice.

Cristescu: A început şcoala. Nu îi interesează nici pe Iohannis, nici pe Tăriceanu că acei părinţi nu au bani pentru copii că merg la şcoală. Premeditarea a ceea ce s-a întâmplat… Miniştrii ALDE, când au plecat, nici nu și-au delegat atribuţiile secretarului de stat. Iohannis era obligat prin Constituție să numească aceşti interimari, dar a preferat să blocheze aceste instituţii în prag de an şcolar. Şi vin şi facem politică la televizor, cu glumiţe de Dâmboviţa, cu domnul Leoreanu care încearcă să explice ce are Iohannis aici.

Leoreanu: Nu patinaţi în decor, nu e ok. Dvs acum daţi vina că a murit capra pe vecinul care nu era stăpânul caprei. Păi dvs eraţi la guvernare. S-a rupt majoritatea. Este de vină Iohannis că dvs aţi rupt guvernarea?

Cristescu: Explicaţi-le copiilor!

Leoreanu: Ce să explic? V-aţi asumat guvernarea? Aveţi miniştri? Trebuia să nu rupeţi guvernarea. Aţi avut miniştri pe funcţii, trebuia să guvernaţi. Acum daţi vina pe altcineva că nu sunteţi în stare să guvernaţi. Doamna premier putea să vină în Parlament. S-a schimbat sutructura politică a Guvernului? Vine în Parlament, face restructurare sau remaniere şi atunci se votează. Plângeţi acum cu lacrimi de crocodil pe umărul poporului. Aţi făcut praf guvernarea. A rupt Iohannis guvernarea?

Schimbul de replici dintre cei doi a sfârşit printr-o serie de jigniri.

Cristescu: Sunteţi o ruşine pentru Parlament!

Leoreanu: Sunteţi o ruşine pentru omenire!

Cristescu: Uitaţi-vă la oamenii ăia că nu au avut bani să îşi ducă copii la şcoală.

Leoreanu: Aţi distrus guvernarea, să vă fi ruşine. Lăsaţi ochii în jos. Măcar un pic de bun-simţ puteţi avea.

Cristescu: Sunteţi de o nesimţire fantastică. Dacă blochează preşedintele Guvernul…

Leoreanu: Nu aveţi miniştri. Unde sunt?

Cristescu: Păi dacă Iohannis nu pune interimari….