Scandal amoros la Teatrul Naţional, cu un ACTOR CELEBRU: „A ÎNŞELAT-O PE MAMA cât a putut. ACTRIŢELE, pentru un rol, MAI FĂCEAU şi alte CHESTII”

Scandal amoros la Teatrul Naţional, cu un ACTOR CELEBRU: „A ÎNŞELAT-O PE MAMA cât a putut. ACTRIŢELE, pentru un rol, MAI FĂCEAU şi alte CHESTII”

Scandal amoros la Teatrul Naţional, cu un actor celebru.

Maria Doina Caragiu, singura fiică a actorului Toma Caragiu, decedat la cutremurul din 1977, a dezvăluit că tatăl ei nu a fost chiar unul dintre cele mai bune exemple de fidelitate. Conform Wowbiz, Toma Caragiu devenise un crai al vremurilor sale.

"Părinții mei erau despărțiți de când aveam trei ani. Ne vedeam de două-trei ori pe an, dar nu mai mult. Era foarte ocupat. El ca tată a fost tată până pe la 4 ani, apoi a fost pensie alimentară și, de câteva ori pe an, vizite, ori eu, ori el. Dar nu a fost așa cum e un tătic. În momentul în care părinții sunt despărțiți, relațiile nu mai sunt ca într-o familie. Am stat la internat din clasa I până într-a V-a. A fost o mare durere pentru mine să n-am părinții aproape. Vedeam copiii că sunt cu mămica, cu tăticul, numai eu singurică... Dar... geamurile de la internat dădeau în aceeași curte cu ferestrele cabinelor de la Teatrul Bulandra. Când îmi era dor de tata și voiam să-l văd, mă cățărăm pe gratii și mă uităm spre cabina lui!", a povestit fata actorului.

"Tata a fost întotdeauna un iubitor al sexului frumos, iar femeile alergau după el, mai ales după ce a devenit cunoscut. Și-atunci a înșelat-o pe mama cât a putut. Or, mama n-a putut suporta decât vreo 12 ani, s-a îmbolnăvit de nervi, nu mai putea să doarmă și a divorțat de el. Tata s-a recăsătorit cu Elena Bichman, după două săptămâni. A primit ce a meritat, căci noua soție i-a făcut ce-i făcuse și el mamei. Ca să vedeți cum era... Au fost la o petrecere, stăteau la masă: aici mama, aici el, alături o altă femeie. Îi spunea mamei "Bebe, te iubesc!", apoi se întorcea la femeia de lângă el și îi dădea întâlnire ăleia. Cum să reziști cu așa un om? La teatru, toate actrițele îi ieșeau din cabină râzându-i în față mamei. El era director la un moment dat, ", a mai declarat fiica actorului Toma Caragiu.

Ne puteți urmări și pe Google News

Biografia lui Toma Caragiu

S-a născut la 21 august 1925 într-o familie de aromâni (Nico Caragiu şi Atena Papastere Caragiu) originară din satul grecesc Aetomilitsa, provincia Konitsa, prefectura Ioannina, regiunea Epir.

Familia Caragiu se stabileşte la Ploieşti, pe str. Rudului 144. Toma este elev în clasa a opta la Liceul „Sfinţii Petru şi Pavel” din Ploieşti. Actorul va declara mai târziu:[3]

„...am copilărit şi am făcut şcoala la Ploieşti. Sunt deci ploieştean get-beget”, Toma Caragiu

Este cooptat în trupa de teatru a liceului şi scrie în revista liceului Frământări. Primeşte diploma de bacalaureat în vara anului 1945.

Se înscrie la Drept, dar abandonează cursurile şi intră la Conservatorul de Muzică şi Artă Dramatică Bucureşti, clasa Victor Ion Popa. În vacanţe susţine o muncă vie de animator cultural şi adunând în jurul său alţi artişti realizează spectacolul Tache, Ianke şi Cadâr de V. I. Popa, pe care îl joacă la cinematograful „Modern” din Ploieşti, apoi Trandafirii roşii de Zaharia Bârsan. Astfel ia fiinţă nucleul denumit „Brigada culturală Prahova” ce se transformă în „Teatrul Sindicatelor Unite” (1947) din care se va naşte „Teatrul de Stat Ploieşti” (1949).

Debutul pe scenă îl face pe scena studioului „Teatrului Naţional” din Piaţa Amzei (1948), când încă student în anul III, i se încredinţează rolul unui scutier în piesa Toreadorul din Olmado pus în scenă de regizorul Ion Şahighian.

La 1 mai 1948 se angajează ca membru al corpului artistic al Teatrului Naţional. Obţine diploma de absolvire a IATC în 1949, la vârsta de 24 de ani. La 1 aprilie 1951 se angajează la „Teatrul de Stat” din Constanţa, recent înfiinţat, unde joacă, printre alte roluri, pe Rică Venturiano în piesa “O noapte furtunoasă”.

În 1953, la vârsta de 28 de ani, este numit director al „Teatrului de Stat” din Ploieşti, funcţie pe care o va deţine timp de 12 ani. A interpretat pe scena ploieşteană 34 de roluri.

În 1965 este invitat de Liviu Ciulei şi pleacă la Teatrul Bulandra din Bucureşti, lăsând în urmă o zestre de 90 de premiere. A jucat alături de alţi monştri sacri cum ar fi Ştefan Bănică, Octavian Cotescu, Anda Călugăreanu şi alţii.

A murit în mod tragic, sub dărâmăturile blocului din Bucureşti unde locuia în Cutremurul din 1977 4 martie, care va lua viaţa şi bunului său prieten, regizorul Alexandru Bocăneţ. Toma Caragiu a fost înmormântat la cimitirul Belu din Bucureşti.