Primarul comunei Castelu ar fi vrut să meargă la PNŢCD, partid în care a activat cu ani în urmă, însă formaţiunea politică este, din punctul lui de vedere, divizată şi măcinată de lupte între diferite grupări. Nicolae Anghel a ales astfel să devină independent. “ Nu pot rămâne în PDL, nu este moral să merg în stradă şi să cer alegătorilor mei să-l voteze pe  Iohannis care în 2009 era braţ la braţ cu Ponta, Iliescu, Geoană. Nu pot merge alături de PNL, cel mai nociv partid, care în 2013 a aprobat alături de PSD, Ordonanţa 28 prin care banii de la ministerul lui Liviu Dragnea  pot fi distribuiţi primăriilor printr-un simplu ordin de ministru, ascuns, fără nicio Hotărâre de Guvern. De ce nu au ieşit liberalii, atunci, de la guvernare?", spune primarul din Castelu.

“Vom susţine adevăratele partide de dreapta”

Odată cu primarul Nicolae Anghel, patru consilieri locali PDL au devenit şi ei independenţi. Ceilalţi trei, împreună cu toată lista de consilieri supleanţi ai PDL, au optat pentru PMP. “Cu cei şapte, cărora li se alătură un consilier PPDD, avem astfel majoritatea în Consiliul Local Comunal”, spune,relaxat, primarul Nicolae Anghel. Odată cu plecarea lui, organizaţia locală a PDL s-a dizolvat. Spune că este ofertat şi de alte partide. “Prefer să rămân independent şi vom susţine adevăratele partide de dreapta”.

Peştera, comuna cu consilieri independenţi  

Toţi consilierii locali a PSD din comuna Peştera, condusă de primarul independent Valentin Vrabie, au urmat exemplul edilului. Cei 11 consilieri PSD, şi singurul de la PNL, au demisionat în bloc din partid refuzând astfel  să mai fie “păpuşile perfecte, activate doar în campaniile electorale pentru strângerea de voturi”. Organizaţia locală a PSD a dispărut. Viceprimarul Tudorel Grosu, fost preşedinte al PSD Peştera reproşează “atât partidului cât şi conducerii Consiliului Judeţean Constanţa strategia politică a capului plecat la care a fost supus întregul judeţ dar şi refuzul constant de a-şi îndeplini obligaţiile faţă de membrii unei comunităţi care le-a acordat votul”. Deşi comuna Peştera a adus PSD-ului cel mai mare număr de voturi la alegeri, “în ultimii ani,  Consiliul Judeţean Constanţa nu ne-a alocat nici măcar un leu pentru proiectele de dezvoltare”.

PSD Constanţa dezamăgit de numărul mic al aleşilor cooptaţi

Deşi duce o campanie acerbă de racolare a primarilor şi consilierilor de la alte partide, PSD Constanţa nu prea are cu ce se lăuda. “Recolta” e slăbuţă. Doar primarul PDL din Adamclisi, împreună cu patru consilieri, din cei cinci ai partidului, au optat pentru PSD. Deşi oficial a spus că “nu m-a forţat nimeni”, surse locale au dezvăluit că liderii PSD de la judeţ l-ar fi ameninţat că nu primeşte banii pentru inundaţiile care au devastat comuna în luna iunie dacă nu trece la ei. Secretarul general al organizaţei judeţene a PSD Constanţa, Cristinel Dragomir, nu are o situaţie exactă a migrărilor. “ Dacă vine vreunul la noi îl primim, nu intrăm în panică, e opţiunea lor, săptămâna viitoare facem inventarierea” a spus Dragomir.

 

Te-ar putea interesa și: