Cei şase bebeluşi s-ar fi infectat la Maternitatea Giulești cu tulpină intraspitalicească, denumită stafilococul auriu. Oficialii Maternităţii din Giuleşti spun, însă, că bebeluşii au fost externaţi sănătoşi. „La noi din spital nu a fost nici măcar un singur bebeluș cu infecție cu stafilococ. Sunt niște copii care s-au născut la Maternitatea Giulești, dar care au ajuns la Spitalul Grigore Alexandrescu la 10-21 zile după ce au fost externați din spital. Deci, ei din spital au fost externați în stare bună, la 10-21 de zile au ajuns acolo”, a declarat, pentru B1 TV, Doru Pană, purtător de cuvânt Maternitatea Giulești. Dr. Pană a mai spus că bebelușii puteau lua stafilococul auriu de oriunde, inclusiv de la domiciliu.

Totodată, e greu de explicat cum 6 copii, născuți în aceeași perioadă, la aceeași materintate, au fost infectați cu stafilococ auriu, o bacterie specifică unităților spitalicești care face parte din clasa nosocomialelor.

 

„Atitudinea medicilor e jalnică”

Mai mult, o jurnalistă a povestit pe un site de socializare neregulile la care a fost martoră în Maternitatea Giulești, în urmă cu patru ani: „Am născut acolo și știu cum funcționează lucrurile. În primul rând, atitudinea medicilor e jalnică. Apoi, am dus clasicul pachet cu scutece, creme și fașe pentru copil. Au dispărut din secția neonatologie în mai puțin de 30 de minute. Asistenta căreia i le înmânase soțul a spus că ea nu își amintește de ele. Mai rău, după naștere, copilul meu a împărțit același pat cu un alt nou născut, ceea ce nu e deloc normal sau acceptabil.

În ultimul rând, înainte să plec cu copilul am întrebat medicul neonatolog – șef de lucrări la UMF Carol Davila, de ce copilul meu are bubițe roșii pe corp. Mi-a răspuns că „e iritația sugarului”. La câteva zile după, în urma multor investigații făcute la alte clinici, am aflat că bebelușul meu căpătase o infecție cu o bacterie intraspitalicească. Nu am luat atitudine la acel moment deoarece situația fizică nu mi-a permis, însă fiecare amănunt poate fi dovedit”, a povestit colega din presă.