Evenimentul Zilei > Social > Săptămâna Îngerilor și a Arhanghelilor SAU Haloween? Ceva nu se LEAGĂ, voi ce credeţi?
Săptămâna Îngerilor și a Arhanghelilor SAU Haloween? Ceva nu se LEAGĂ, voi ce credeţi?

Săptămâna Îngerilor și a Arhanghelilor SAU Haloween? Ceva nu se LEAGĂ, voi ce credeţi?

Se anunţă un eveniment care se vrea o alternativă la Haloween. Săptămâna Îngerilor și Arhanghelilor - un eveniment care se va desfăşura în mai multe oraşe din ţară în perioada 29 octombrie – 5 noiembrie 2017. Potrivit anunţului această manifestare are drept scop oferirea unei alternative luminoase Haloween-ului - sărbătoare dedicată spritelor rele. Şi totuşi nu prea pare a fi chiar aşa dacă e să luăm în seamă unele dezvăluiri.

Citind ceea ce spune Istoricul Nicholas Rogers, care şi-a dedicat mult timp din cariera sa pentru a afla originile Halloween-ului, unde spune că „unii folcloriști i-au detectat originile în sărbătoarea romană a Pomonei, zeița fructelor și semințelor sau în festivalul morților denumit Parentalia, sărbătoarea este cel mai frecvent legată de festivalul celtic Samhaia, scris inițial Samuin”. Numele provine din irlandeza veche și înseamnă „sfârșitul verii”. "Festivalul Samhaia sărbătorește sfârșitul „jumătății luminoase” a anului și începutul „jumătății întunecate” și este uneori considerat a fi „Anul Nou Celtic”. Nimic rău până la urmă în acestă sărbătoare atât de îndrăgită şi la noi.

Într-adevăr acestă noapte de la sfârşitul lunii octombrie este zugrăvită special în noapte în care spiritele morţilor vin spre lumea celor vii şi pentru a se proteja, cei vii apelau la diverse ritualuri: purtau măşti, făceau zgomot, aprindeau focuri, cu scopul de a alunga spiritele celor trecuţi la cele veşnice şi pentru a ne lăsa în pace.

Evenimentul anunţat numit "Săptămâna Îngerilor și Arhanghelilor" , extrem de contoversat, se vrea o alternativă la răului sărbătorit şi tranformat într-un nou prilej de tot felul de petreceri.

Acum câţiva ani, surprinzător, părintele Arhidiacon Liviu Stanciu din partea Arhiepiscopiei Ortodoxe a rostit cuvântul de deschidere a manifestării „Săptămâna Îngerilor”: „Acest festival, care se va desfăşura pe parcursul întregii săptămâni viitoare, se doreşte a fi o replică autentică la Halloweenul american, o pseudo-sărbătoare care a început să se răspândească tot mai mult şi în ţara noastră".
 
Pe de altă parte site-ul Adevărul publica AICI un articol care dezvăluia la acea vreme că: "MISA declanşează operaţiunea „Săptămâna arhanghelilor“. În acest context, care sărbătoare este onestă şi asumată, cea cu "îngerii" sau cea cu măştile horror care sunt până la urmă simpatice?

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: