Săptămâna altfel și Săptămâna verde, adevărate bătăi de cap pentru părinți. Trebuie să scoată din buzunare bani buni dacă vor ca cei mici să participe la activități

Sursa foto: Dreamstime.com

Părinții sunt nevoiți să scoată bani frumoși din buzunar dacă vor ca cei mici să fie integrați și să participe la activitățile extra-școlare organizate în Săptămâna altfel și în Săptămâna verde.

Problema cea mai mare este că nu toți părinții își permit să dea pentru excursiile și activitățile copiilor sute de lei. Cele mai mari neplăceri sunt în familiile cu mai mulți copii, care pot ajunge să cheltuiască un sfert din salariu dacă vor ca cei mici să se distreze în excursii, la muzee sau la diverse ateliere.

Mai multe bătăi de cap pentru părinți

Cu toate că Ministerul Educației a pus la dispoziția școlilor o listă cu activități gratuite sau cu preţuri reduse pe care le pot face cu elevii pe parcursul celor două săptămâni, nimeni nu le ia în seamă.

De cele mai multe ori, planurile sunt dictate de părinții cu bani, iar ceilalți fac eforturi extrem de mari pentru a le oferi copiilor ceea ce își doresc. Psihologii spun că aceste situații creează de cele mai multe ori un sentiment de neputință.

Spre exemplu, un singur atelier de creați ajunge să coste între 70 și 100 de lei, în timp ce o excursie este cuprinsă între 100 și 300 de lei.

Nu doar la vârste mici, ci şi pentru noi, oamenii mari, diferenţele de statut creează un sentiment de neputinţă, de lipsă de valoare. Acești copii, care nu au suficienți indicatori de status pentru a fi și ei în rândul celorlalți, sunt victimele bullyingului”, a explicat psihologa Mirela Zivari, potrivit antena3.ro.

Când vor fi organizate Săptămâna altfel și Săptămâna verde

Conform structurii anului școlar 2022-2023, programul Școala altfel și Săptămâna verde se vor desfășura în intervalul 27 februarie-16 iunie 2023. Practic, dacă în alți ani Ministerul Educației impunea când să fie organizat acest program, acum unitățile de învățământ își pot planifica oricând aceste săptămâni, cu condiția să se încadreze în perioada menționată anterior.

Timp de cinci zile consecutive, profesorii vor gândi tot felul de activități pentru elevi, acestea fiind menite să le dezvolte diferite competențe și abilități.