Evenimentul Zilei > Social > „Șantaj și abuz de putere” la PRO TV. Sancțiune dură de la CNA. Lovitură grea pentru cea mai mare televiziune din România
„Șantaj și abuz de putere” la PRO TV. Sancțiune dură de la CNA. Lovitură grea pentru cea mai mare televiziune din România

„Șantaj și abuz de putere” la PRO TV. Sancțiune dură de la CNA. Lovitură grea pentru cea mai mare televiziune din România

Pro TV, cea mai mare televiziune din România, a fost sancționată aspru de către CNA, al cărui vicepreședinte a considerat gestul a fi unul de șantaj și abuz de putere.

Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) a sancţionat Pro TV pentru modul în care a prezentat pe post o posibilă ieşire a canalelor din reţelele Telekom şi NextGen.

CNA a decis să sancţioneze cu somaţie publică postul Pro TV şi să sesizeze Consiliul Concurenţei pentru maniera în care postul a comunicat, în luna februarie a acestui an, o posibilă ieşire din reţelele Telekom şi NextGen, potrivit Paginademedia.ro.

Monica Gubernat, vicepreşedintele interimar al CNA, s-a autosesizat, fiind de părere că atitudinea Pro TV a fost „definiţia şantajului“ şi „un abuz de putere“.

De asemenea, Alexandru Kocsis a fost de părere că informarea Pro TV nu a avut ca scop informarea publicului, ci presiunea pusă pe cei doi parteneri.

Pe de altă parte, Radu Herjeu a subliniat că nu vede nicio încălcare a legii audiovizualului, chiar dacă, personal, consideră că practica a fost una abuzivă.

Lucia Grigore, reprezentantul juridic al Telekom România Communications, a solicitat sancţionarea postului Pro TV de către CNA pentru „imaginea negativă“ creată prin afişarea anunţului în prime-time deşi se aflau încă sub contract.

Monitorizarea CNA a arătat că pe 23 februarie Pro TV a dat pe post, sub formă de crawl, de 44 de ori anunţul că ar putea ieşi de pe reţelele de cablu. A fost difuzată şi o ştire la principalul jurnal de la ora 19.00. Pe de altă parte, o monitorizare a Telekom şi prezentată membrilor CNA susţine că mesajul postat pe crawl a fost difuzat de 180 de ori.