Evenimentul Zilei > Sport > Sancțiuni dure pentru suporterii de la UTA și Dinamo, care s-au bătut înainte meciului. A curs cu amenzi și interdicții
Sancțiuni dure pentru suporterii de la UTA și Dinamo, care s-au bătut înainte meciului. A curs cu amenzi și interdicții

Sancțiuni dure pentru suporterii de la UTA și Dinamo, care s-au bătut înainte meciului. A curs cu amenzi și interdicții

Au fost dictate mai multe sancțiuni pentru ultrașii de la UTA și de la Dinamo, care s-au bătut fără menajamente înaintea partidei directe din Liga I.

Suporterii care au creat haos și au fost implicați în bătaia de la Arad, care a precedat partida din Liga I, dintre UTA și Dinamo (scor 0-0) și-au aflat sancțiunile. Cu câteva ore înainte confruntării, suporterii oaspeților s-au răfuit violent cu ultrașii gazdelor, care i-au atacat la un restaurant.

Sancțiuni dictate după bătaia generală dinaintea partidei UTA – Dinamo

Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara a emis un comunicat, în care a precizat ce sancțiuni le-au fost aplicate celor implicați în violentul conflict. Astfel, 52 de suporteri au fost sancționați contravențional, valoarea totală a amenzilor ajungând la sume de 9.900 de lei. Mai mult, aceștia au fost interziși la competițiile sportive timp de un an!

Clubul gazdă al meciului, UTA, a fost sancționat cu 5.000 de lei pentru lipsa unui „control riguros al persoanelor la intrarea în stadion”.

„În urma meciului de fotbal dintre echipele AFC UTA Arad și FC Dinamo București, Gruparea de Jandarmi Mobilă Timișoara a sancționat contravențional 52 de suporteri, cu amendă în valoare totală de 9900 lei și s-a luat asupra acestora măsura de interzicere a accesului la competițiile sportive, pe o perioadă de 1 an. Suporterii au fost sancționați pentru provocarea ori participarea efectivă la scandal, în locuri sau localuri publice.

Amenzi și fani interziși pe stadioane pentru un an

De asemenea, a fost sancționat contravențional organizatorul, cu două amenzi în valoare totală de 5.000 lei pentru nerespectarea obligațiilor ce-i revin conform legii în ceea ce privește efectuarea unui control riguros al persoanelor la intrarea în stadion și interzicerea accesului cu făclii, torțe, artificii, materiale explozive, incendiare sau fumigene; precum și pentru depășirea numărului maxim de spectatori prezenți în arenă, în contextul actual al pandemiei de COVID-19”, au anunțat reprezentanții Jandarmeriei.

„Pentru a evita producerea unor incidente care ar putea atrage răspunderea contravențională, (întrucât pe lângă amendă li se poate aplica și măsura complementară a interzicerii accesului la competițiile sportive de fotbal viitoare) recomandăm suporterilor următoarele:

– să evite deplasarea în grupuri mari la sau de la arena sportivă.
– să nu se implice în incidente care ar putea duce la tulburarea ordinii şi liniştii publice, delimitându-se de orice formă de violenţă verbală sau fizică ce ar putea conduce la manifestări violente”, au mai transmis reprezentanții autorităților.