Evenimentul Zilei > Actualitate > Sancțiuni dure pentru apel fals la 112. Cu cât a fost amendat un fost jandarm care testa reacția autorităților
Sancțiuni dure pentru apel fals la 112. Cu cât a fost amendat un fost jandarm care testa reacția autorităților

Sancțiuni dure pentru apel fals la 112. Cu cât a fost amendat un fost jandarm care testa reacția autorităților

Fostul șef al Inspectoratului Judeţean de Jandarmi (IJJ) Satu Mare, Gheorghe Avram, a fost amendat cu 500 de lei pentru că a sunat la 112 şi a anunţat că s-ar fi rătăcit, el spunând când a fost găsit că a încercat să testeze reacţia autorităţilor. Iar la Constanța un tânăr a fost amendat cu 1000 de lei pentru apelarea falsă a organelor de intervenție

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare, Adriana Pop, a declarat, astăzi, pentru Agerpres că a fost un apel la 112 pentru o persoană rătăcită în pădurea Noroieni. Când persoana respectivă a fost găsită, a spus ca a fost doar „un test”.

„Am avut un apel la 112 pentru o persoană rătăcită. Aceasta a fost localizată rapid de către cei de la STS, am trimis la fata locului un echipaj de prim ajutor, iar persoana a fost găsită imediat, fără nicio problemă. Am înţeles de la colegi că a spus că a făcut un test. Dacă era un test, trebuia să fie organizat ca un test. Apelul a fost înregistrat ca un apel abuziv”, a spus Adriana Pop.

În urma apelului abuziv, bărbatul a fost amendat de poliţişti.”Bărbatul a fost sancţionat cu 500 de lei pentru apel abuziv la numărul 112″, a precizat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare, Paula Gabor. Surse judiciare au precizat că persoana sancţionată este un fost şef al IJJ Satu Mare, Gheorghe Avram.

La Constanța polițiștii Secției 4 au sancționat contravențional un tânăr, cu 1.000 de lei, pentru apelarea falsă a organelor de intervenție. Polițiștii constănțeni au fost sesizați, astăzi, prin apel 112, în jurul orei 12:20, despre producerea unui accident rutier, în zona intersecției bulevardului I.C. Brătianu cu strada Dezrobirii, a declarat purtătorul de cuvânt al IPJ Constanța, Andreea Munteanu.

Polițiștii rutieri s-au deplasat imediat la fața locului, unde au stabilit faptul că cele sesizate nu se confirmă. Apelantul a fost identificat ca fiind un tânăr, de 23 de ani, care la momentul apelului se afla la domiciliu. Tânărul a fost prins cu minciuna. Inițial, el nu a mai răspuns la telefon, iar apoi a  răspuns o altă persoană (mama sa), de pe al cărei telefon a sunat. (Foto Agerpres)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: