Alimentul care ar putea reduce riscul de cancer

Ciuperci. Sursă foto: Freepik

Ciupercile pot oferi o varietate de beneficii pentru sănătate. Ele sunt adesea adăugate la mâncăruri pentru aroma și textura lor și sunt o componentă a mai multor bucătării. Această legumă vă poate aduce sănătate în farfurie. Puteți fi creativi cu ciupercile - există chiar și cafea cu ciuperci.

Ciupercile sunt extrem de benefice pentru sănătate și ar trebui consumate de câte ori aveți ocazia. Acest articol descrie substanțele nutritive ale ciupercilor și modul în care acestea vă pot ajuta corpul și proteja sănătatea.

Combaterea inflamației

Inflamația este o parte a procesului multor boli diferite, inclusiv boli de inimă, artrită, tulburări autoimune și cancer. S-a demonstrat că ciupercile au efecte antiinflamatorii, care pot reduce riscul și severitatea bolilor. Ciupercile au o serie de metaboliți bioactivi diferiți, care sunt substanțe produse în timp ce acestea sunt digerate. Acești metaboliți bioactivi sunt responsabili de efectele antiinflamatorii ale ciupercilor.

Furnizează antioxidanți

Ciupercile furnizează, de asemenea, antioxidanți naturali. Antioxidanții sunt substanțe chimice care inactivează radicalii liberi. Aceștia sunt molecule instabile produse în timpul proceselor celulare și care pot dăuna organismului în multe moduri diferite. Radicalii liberi sunt produși în cantitate mai mare atunci când organismul este supus stresului sau expus la alimente nesănătoase și substanțe chimice. De asemenea, pot contribui la apariția cancerului, a bolilor de inimă, a bolilor de ficat și a bolilor pulmonare. Mai multe componente și subproduse diferite ale ciupercilor exercită efecte antioxidante asupra organismului.

Scăderea colesterolului

Nivelurile ridicate de colesterol și grăsimi pot fi dăunătoare pentru organism, contribuind la boli de inimă, accident vascular cerebral și boli vasculare. S-a demonstrat că ciupercile promovează scăderea nivelului de colesterol și lipide (grăsimi). Componentele chimice conținute în diferite tipuri de ciuperci se pot lega de grăsimi și colesterol pentru a le elimina din organism. Enzimele care sunt produse de ciuperci pot reduce nivelul colesterolului din sânge prin descompunerea grăsimilor nesănătoase.

Sănătate intestinală

Ciupercile conțin fibre și beta-glucani, ambele fiind benefice pentru sănătatea intestinului. Aceste componente ajută la promovarea digestiei și pot ajuta, de asemenea, la prevenirea constipației. Această stare duce la disconfort abdominal și crește riscul multor complicații de sănătate - cum ar fi „diverticulita” (pungi inflamate în intestin) și cancerul de colon.

Reducerea riscului de cancer

Consumul de ciuperci este asociat cu reducerea riscului general de cancer. Deoarece diferite tipuri de cancere au cauze diferite, nu este clar ce ciuperci sunt asociate cu un risc mai scăzut pentru anumite afecțiuni. Dar, cu siguranță ajută prin acțiunile lor antiinflamatorii și proprietăților antioxidante.

Scade tensiunea arterială

Hipertensiunea (tensiunea arterială ridicată) este o problemă de sănătate comună care nu provoacă simptome vizibile până când nu apar consecințele sale dăunătoare, cum ar fi bolile de inimă. Ciupercile sunt considerate un antihipertensiv deoarece abundă în compuși care scad tensiunea arterială -ergosterol, polifenoli, terpene, terpenoide, polizaharide și proteine.

Antivirale și antibacteriene

Cercetările au arătat că ciupercile pot întări sistemul imunitar și prezintă proprietăți antimicrobiene care pot ajuta la protejarea împotriva unei varietăți de organisme infecțioase. Cercetările sugerează că unele dintre aceste efecte antimicrobiene provin din substanțele nutritive pe care le furnizează ciupercile. De asemenea, sugerează că ciupercile conțin și substanțe chimice care pot inhiba creșterea microorganismelor.

Sigur pentru diabet

Diabetul poate provoca multe consecințe pentru sănătate. Controlul zahărului din sânge este crucial dacă ați fost deja diagnosticat cu diabet. Menținerea unui nivel moderat și sănătos al zahărului din sânge poate fi, de asemenea, benefică dacă aveți risc crescut de dezvoltare a diabetului.

Ciupercile sunt foarte sărace în glucoză și alte zaharuri. Ele sunt un aliment sănătos și sățios care nu crește rapid glicemia. Mai mult, cercetările arată că ciupercile pot reduce glicemia și pot crește producția de insulină pentru unele persoane. Insulina este un hormon care atrage zahărul din sânge în celule, unde este folosit pentru energie.

Înlocuiește carnea roșie

În funcție de procesul de gătire, ciupercile pot avea o textură consistentă, care este adesea descrisă ca fiind cărnoasă. Din acest motiv, multe persoane care caută înlocuitori pentru carne apelează adesea la ciuperci pentru a oferi textură și substanță mâncărurilor. În plus, ciupercile furnizează proteine și sunt adesea printre componentele înlocuitorilor de carne, conform Yahoo News .