Evenimentul Zilei > International > Salvini vrea o armată SUPLĂ. Toţi militarii supraponderali sunt băgaţi la DIETĂ
Salvini vrea o armată SUPLĂ. Toţi militarii supraponderali sunt băgaţi la DIETĂ

Salvini vrea o armată SUPLĂ. Toţi militarii supraponderali sunt băgaţi la DIETĂ

Nu va fi o prevedere de măsurare a taliei, va fi vorba - explică pentru AdnKronos surse de la Apărare - de găsirea unor căi care să ţină cont şi de vârsta şi însărcinarea avută. Soldaţii cu talii impozante din Armata de uscat, Marină şi Aeronautică vor trebui să se întoarcă pe drumul cel bun îmbrăcând uniforma fără dificultăţi. Şi va fi valabil pentru toate forţele armate. Noua circulară, relevă aceleaşi surse, va divesrifica criteriile de aplicare în funcţie de diferitele situaţii, de vârstă şi operative ale personalului, identificând o serie de măsuri care vor putea implica şi personalul sanitar militar, pentru a se ajunge la forma fizică dorită.

Cel ce a denunţat pe web politica de ''concediu pentru obezitate'' ca metodă indirectă de concediere, a fost portalul Sassate, chiar dacă circulara Armatei, acum suspendată, prevedea o perioadă de 730 de zile pentru a reveni la forma iniţială şi să anuleze astfel pericolul abandonării serviciului pentru neputinţă fizică. N-a fost încă hotărât dacă viitoarea circulară a Statului Major al Apărării va impune scadenţe temporare ca un ultimatum pentru a atinge indicele de masă corporală adecvat, pentru însărcinarea care se desfăşoară.

În orice caz, recomandă Ministerul Apărării, dispunerea unei noi prevederi, directiva servind la evitarea ''posibilelor deosebiri de tratament între personalul aparţinând diferitelor arme'' care va trebui să atribuie ''mai mare importanţă parametrilor care influenţează greutatea corporală, ca vârsta, locul de muncă repartizat, ocuparea cu forţă de muncă, reale posibilităţi de a desfăşura activităţi fizice legate de misiunile atribuite''. Va fi apoi nevoie să se prevadă ''parcursuri de reintrare în parametrii prestabiliţi de către IMC (Indicele de masă corporală), care feresc personalul de o posibilă trimitere în concediu din pricina pierderii puterii fizice'', titrează Il Messaggero.