Evenimentul Zilei > International > Salvată din mâinile TERORIȘTILOR Boko Haram, o elevă RĂPITĂ plânge: „Mi-e dor de soțul mei JIHADIST!”
Salvată din mâinile TERORIȘTILOR Boko Haram, o elevă RĂPITĂ plânge: „Mi-e dor de soțul mei JIHADIST!”

Salvată din mâinile TERORIȘTILOR Boko Haram, o elevă RĂPITĂ plânge: „Mi-e dor de soțul mei JIHADIST!”

Prima din cele peste 200 de eleve salvate dintr-o tabără a jihadiștilor Boko Haram din Nigeria a declarat că tânjește după soțul ei terorist, care i-a făcut și un copil.

Amina Ali și fetița ei de patru luni au fost salvate în luna mai dintr-o tabără a teroriștilor de lângă localitatea Damboa, din statul nigeria Borno, de către militari și voluntari civili, la mai bine de doi ani după ce fusese răpită împreună cu colegele ei dintr-un liceu din Chibok.

Ali a fost descoperită în mai alături de un jihadist Boko Haram, numit Mohammed Hayatu, care susținea că este soțul ei. Acum, femeia susține că este amărâtă că a fost despărțită de tatăl fetiței sale.

„Vreau să știe că mă gândesc la el”, a declarat Amina, citată de Daily Mail. „Nu înseamnă că dacă am fost despărțiți nu îmi este gândul la el.”

Fata, acum în vârstă de 21 de ani, este ținută de guvernul nigerian într-o reședință din capitala Abuja, pentru „refacere”.

„Vreau să merg acasă, o să văd după aceea ce o să fac cu școala”, a zis Amina Ali.

Boko Haram a răpit 219 eleve de liceu în aprilie 2014, în campania sa, declanșată în 2009, de a instaura un stat islamic în Africa. Organizația teroristă este cel puțin la fel de sângeroasă ca ISIS, ucigând până acum 15.000 de persoane și provocând migrația unui milion.