Evenimentul Zilei > Social > SALUT VOIOS DE PIONIER – spectacol multimedia, susţinut de Corul de Copii Radio
SALUT VOIOS DE PIONIER – spectacol multimedia, susţinut de Corul de Copii Radio

SALUT VOIOS DE PIONIER – spectacol multimedia, susţinut de Corul de Copii Radio

La comemorarea celor 25 ani de la evenimentele din decembrie 1989, Corul de Copii Radio – sub bagheta dirijorului său, Voicu Popescu - vă invită la un concert-spectacol multimedia cu totul inedit „Salut voios de pionier!”

Concertul din 7 decembrie, de la ora 19.00, de la Sala Radio, propune un arc peste timp. Micii membri ai ansamblului, născuţi după anul 2000, iau contact cu lumea copilăriei aşa cum au trăit-o şi au simţit-o părinţii lor, fenomenul istoric al pionierilor fiind o realitate comunistă care pentru mulţi tineri este doar o poveste.

Mai mult decât un concert, evenimentul este construit ca un spectacol multimedia complex – un repertoriu cuprinzător ce reuneşte 16 cântece pioniereşti, uteciste, de partid şi de patrie este îmbinat cu poezii scrise de copiii din epocă – jocuri/numărători şi colinde laice (din arhiva radio), un montaj de imagini cu ceremonialuri pioniereşti, defilări, spectacole omagiale (din arhiva TVR) şi amintiri din epocă relatate de cei doi prezentatori – actorii Delia Nartea şi Alexandru Conovaru.

Dirijorul Corului, Voicu Popescu, declară despre concertul-spectacol pe care l-a construit: „Evenimentul este conceput ca un contrapunct între universul ludic şi candid al copilăriei şi cel al tezelor ideologice ale perioadei comuniste. În montajul realizat prin mijloace multimedia se conturează un mozaic menit să readucă în memoria colectiva o pagină de istorie care s-a încheiat în decembrie 1989. Repertoriul ales este unul reprezentativ, reunind unele din cele mai cunoscute cântece de epocă: de drumeţie, de cravată, de steag, de muncă, de patrie, de partid”. Printre piesele pe care le veţi asculta se numără titluri ca E roşie cravata mea ca focul, Sunt pionier, Cântec de steag, Şoimii patriei, Cântec pionieresc de excursie etc.

Evenimentul se desfăşoară cu acompaniamentul la pian al Magdalenei Faur, iar aranjamentele muzicale sunt semnate de Ioan Dobrinescu. Scenariul spectacolului a fost conceput de Valentina Leonte. Concertul se derulează cu participarea unei formaţii de alămuri – membri ai Orchestrei Naţionale Radio – şi percuţie uşoară.

 

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: