Un grup de profesori și doctoranzi de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați au fost premiați cu medalia de aur la Salonul de Invenții de la Iași, grație maionezei cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie. Produsul a fost denumit Mayobeet, iar inventatorii săi spun că este un aliment sănătos, ce nu conține adaos de aditivi.
Grupul de inventatori ai produsului Mayobeet, de la Universitatea Dunărea de Jos din Galați a fost premiat cu medalia de aur, pentru crearea maionezei cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie. Acest adaos de pudră conține compuși naturali antioxidanți, fiind un produs benefic pentru organismul uman, spun creatorii Mayobeet.
Medalie de aur pentru maioneza Mayobeet, la Salonul Internațional de Invenții
„Un grup de cadre didactice și doctoranzi, drd. ing. Lazăr Silvia (Mistreanu), Lect. dr. ing. Georgiana Horincar, Prof. dr. ing. Gabriela Râpeanu, Lect. dr. ing. Doina Georgeta Andronoiu, Prof. dr. ing. Nicoleta Stănciuc, Conf. dr. ing. Oana Emilia Constantin, a creat maioneza cu adaos de pudră din coji de sfeclă roșie, un produs cu valoare adăugată, sub denumirea de Mayobeet.
Prin adaosul de pudră obținută din coaja de sfeclă roșie, produsul este îmbogățit în compuși cu valoare biologică ridicată, naturali, care îi oferă maionezei protecție împotriva proceselor oxidative și prin consum maioneza cu valoare adăugată aduce numeroase beneficii la nivelul organismului.
Maioneza premiată cu aur, un produs atractiv pentru consumatori
În plus, maioneza este îmbogățită cu pigmenți de culoare roșie, dobândind astfel o culoare roșiatică, atractivă pentru consumatori, culoare a cărei intensitate colorantă variază în funcție de conținutul de pudră adăugat”, au transmis reprezentanții Univeristății Dunărea de Jos din Galați. Grație produsului, inginerul Georgiana Horincar a obţinut premiul special „Tânărul Inventator”.
Mayobeet a fost premiat cu medalia de aur în cadrul Salonului Internațional de Invenții, INVENTICA 2022, desfășurat în municipiul Iași. Mai mult, produsul a obținut și o Diploma de Excelență, dar și o medalie din partea Universității de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, conform Antena 3.
Salonului Internaţional de Invenţii INVENTICA 2022 de la Iaşi se află la cea de-a 26-a ediție, fiind organizat de Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi" din Iaşi, în parteneriat cu Institutul Naţional de Inventică Iaşi.