Salina Turda va fi de nerecunoscut. Schimbări totale în locul unde turiștii caută relaxarea

Salina Turda. Sursa: arhiva EVZ

Salina Turda este una dintre cele mai vizitate destinații turistice din România. Ea a fost transformată într-un parc de agrement subteran spectaculos, iar acum autoritățile vor să o extindă.Mina Iosif, cunoscută și ca Sala Ecourilor, este o mină în formă de clopot, a fost exploatată în anul 1740 și are o adâncime totală de 115 metri. Lucrările de extindere ar trebui să înceapă anul viitor și să dureze 2 ani. Investiția se ridică la 25 de milioane de euro.

Salina Turda se extinde

Primarul orașului Turda, Cristian Matei, a spus că Mina Iosif va fi extinsă pentru a avea loc mai mulți turiști și pentru a se bucura de mai mult spațiu. „Se va întinde pe circa 10.000 de metri pătrați. Noua salină, în mod practic, va duce la o dublare a numărului de vizitatori, ajungând undeva, după estimarile noastre, la 1,2 milioane – 1,5 milioane de turiști anual”, spune Cristian Matei, primarul orașului Turda.

Sursa foto Arhiva EVZ

Se vor construi alei suspendate și un râu artificial

Accesul în interiorul Minei Iosif se va face cu ajutorul a 5 lifturi panoramice, care vor putea transporta 64 de turiști într-o singură coborâre. Se vor construi și alei suspendate și un râu artificial. Turiștii vor putea vedea îndeaproape interiorul muntelui de sare.

Ce pot face turiștii la Salina Turda

Schimbări la Salina Turda au fost făcute și anii trecuți, iar turiștii sunt foarte încântați. Ei au spus că s-a modernizat foarte tare și că există o mulțime de activități interesante.„S-a modernizat foarte tare, e fantastic! Mi se pare că e foarte entertainment. Văd golf, după aceea cred că mă duc la ping-pong... Au foarte multe chestii!”, a spus un vizitator.

În prezent, aproximativ 600.000 de turiști vizitează, anual, această salină. Ea are un microclimat care favorizează terapiile recuperatorii în diferite afecţiuni interne.Prezența aerosolilor de sare și a ionilor, ca și umiditatea relativă sunt benefice în tratamentul unor boli ca rinita alergică, rinosinuzita cronică, polipi, faringite, traheo-bronșite, pneumonii, astm bronşic, bronhopneumopatie cronică obstructivă, dar și al unor afecţiuni cutanate ca eczema sau dermatitele atopice.