Cele mai scumpe destinații turistice. Costurile pentru o escală de 24 de ore

Cele mai scumpe destinații turistice. Costurile pentru o escală de 24 de ore Dubai. Sursa foto: Borna Mirahmadian | Dreamstime.com

Un studiu efectuat de Money Week aduce în atenția turiștilor cele mai scumpe destinații turistice pentru o escală de 24 de ore. Publicația din Albion, MoneyWeek, împreună cu o agenție de turism au efectuat un studiu în care au analizat costurile pentru o zi și pentru o noapte din diferite destinații turistice.

Cele mai scumpe destinații turistice

Au fost luați ca indicatori prețurile pentru cazare, hotel, transport local, divertisment și masă. Britanicii au ajuns la concluzia că metropola americană New York este de evitat dacă nu vrei să cheltui o mică avere în vacanță.

Costurile de cazare, masă și distracții pentru o singură noapte au fost de 645 de euro/persoană. Doar accesul la Times Square și Central Park costă în medie 170 de euro, la care se mai adaugă 50 de euro pentru mâncare, 45 de euro pentru transport plus cazarea care ajunge undeva la 328 de euro. Costuri destul de mari pentru cei care vor o vacanță de buget.

Ne York, una dintre cele mai scumpe destinații turistice

New York. Sursa Foto- Dreamstime

Orașul iubirii, destul de neperietenos cu buzunarul turiștilor

A a doua cea mai scumpă destinație turistică este Parisul. Pentru o zi și o noapte în capitala Franței veți scoate din buzunare aproximativ 530 de euro. Ceea ce ar însemna o medie de 307 euro pentru cazare, 22 de euro pentru transport, 42 de euro pentru mâncare și alți 80 de euro pentru vizitarea diferitelor atracții turistice.

Ne puteți urmări și pe Google News

În ultimii ani, Dubai a devenit o destinație tot mai preferată de turiști. Motiv pentru care britanicii au plasat principalul oraș din Emirate pe locul trei. După New York și Paris. Arabii pun la dispoziția turiștilor o vasta rețea de mijloace de transport în comun pentru care cer aproximativ 12 euro/zi.

Londra

Londra. Sursa: dreamstime.com

Londra, pe locul patru în topul celor mai scumpe destinații turistice

Pe locul patru în topul britanicilor se află capitala Marii Britanii. În Londra, un turist cheltuie în medie 432 de euro, din care 291 pentru hotel, 30 de euro pentru metrou și 28 respectiv 40 de euro pentru mâncare și alte activități culturale.

Lista celor mai scumpe destinații turistice este completată de o altă capitală europeană, Roma. Pentru o noapte în Peninsulă, turiștii vor scoate din buzunare undeva la 359 de euro. Cazarea costă în medie 180 de euro/noapte, 22 de euro pentru transport și 48 respectiv 37 de euro pentru mâncare și diferite activități.