Salată de roșii coapte. Rețeta care adună aromele verii în farfurie

Salata de roșii coapte. Sursa foto: Pixabay

Salata de roșii coapte este o reteță veche de vremea bunicilor, este foarte populară mai ales în zona Olteniei. Merge foarte bine ca garnitură la iahnia de fasole, carne pe grătar sau la cuptor și pe pâinea prăjită.

Salata de roșii coapte

Salata de roșii coapte se face foarte repede deoarece nu este absolut deloc complicată. Totul este să aveți răbdare să le puneți la copt în cuptor sau pe grătar până se rumenesc bine.

Pentru salată aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • în jur de opt roșii
  • ardei gras
  • șase căței de usturoi
  • o ceapă mare
  • pătrunjel
  • și două linguri ulei de măsline sau de floarea soarelui, după gust.

Peste ele turnați două lingurițe oțet balsamic, două linguri ulei, sare, piper și ardei iute tot copt.

Salata de roșii coapte. Sursa foto. Pixabay

Cum se prepară această rețetă

Se spală bine roșiile iar ardeii se taie bucăți mai mari. Se pun toate pe hârtie de copt într-o tavă, se presare piper, sare și ulei de măsline apoi bagă la cuptor în jur de 20 de minute, până se rumenesc. Roșiile se pot pune la copt și pe grătar, în funcție de posibilități.

După ce să-a copt legumele  se pun într-un castron, apoi se toacă ceapa și se pune peste roșiile coapte. Se parat se amestecă pătrunjelul tocat foarte mărunt cu usturoiul pisat, oțetul, uleiul, sare și piperul. Se toarnă acest dressing peste legumele coapte.  Dacă vă place mai picant, adăugați un ardei iute copt.

Salata de roșii coapte. Sursa foto. Pixabay

Cum se prepară salata de roșii cu ardei gras și usturoi

O altă rețetă la fel de bună este cea de roții cu ardei și usturoi. Pentru asta aveți nevoie de următoarele ingrediente:

  • un ardei gras roșu
  • doi căței usturoi
  • mărar sau pătrunjel
  • sare
  • o lingură ulei
  • roșii.

Se taie ardeiul în bucăți mari și îl punem într-un robot. Se adaugă verdeață, usturoiul, sarea și uleiul, apoi se mixați la robot până se obține un sos fin. Apoi se taie roșiile în bucăți mici și se amestecă cu sosul obținut.