Salată de castraveți cu mărar și usturoi. E perfectă pe caniculă

Sursa foto: Alely | Dreamstime.com

Salată de castraveți cu mărar și usturoi. Este o rețetă fără complicații, simplă și sănătoasă. Are puține ingrediente, dar  poți obține un preparat gustos și răcoritor, perfect pentru aceste zile extrem de calde. Poate fi servită ca o masă ușoară, sau ca garnitură pentru friptură ori cartofi.

Salatele sunt extrem de căutate în sezonul cald. Sunt ușor de preparat, sănătoase și răcoritoare, ceea ce le face perfecte pentru zilele în care valorile din termometre trec de 30 de grade Celsius.

Rețeta de salată de castraveți cu mărar și usturoi este la îndemâna oricui, gata în doar cinci minute. Preparatul obținut este gustos și sănătos, perfect pentru zilele încinse termic, mai ales dacă este lăsat puțin la rece. Această salată poate fi consumată fără probleme și de cei care sunt la dietă, asta pentru că ingredientul predominant este castravetele, care conține, procentual, aproximativ 95% apă.

Salată de castraveți cu mărar și usturoi

Ingrediente necesare pentru două porții:

  • 2 castraveți de mărime medie
  • 2 – 3 căței de usturoi
  • 2 linguri mărar tocat mărunt
  • 3 linguri ulei
  • 1 lingură oțet de mere
  • sare după gust

Mod de pregătire al salatei:

1. Castraveții se spală și se decojesc cu ajutorul unui cuțit de legume. Puteți să îi lăsați cu tot cu coajă, asta în cazul în care nu sunt amari.

2. Tăiați castraveții în felii subțiri și puneți-i într-un bol suficient de mare. Puneți sare pentru a da gust și pentru a înmuia puțin castraveții, apoi amestecați bine.

3. Curățați usturoiul și tocați-l cât mai mărunt. Pentru cei care vor să fie mai fin, îl puteți zdrobi puțin într-un mojar. Puneți usturoiul peste castraveții care au fost feliați.

4. Frunzele de mărar se spală și se toacă mărunt, apoi se pun peste castraveți și usturoi. În funcție de preferințe, puneți pune mai multă verdeață.

5. Într-un borcănel care se poate închide ermetic se pune uleiul și oțetul. Închideți recipientul și agitați bine până ce amestecul se omogenizează.

6. După ce uleiul și oțetul s-au omogenizat, se toarnă peste castraveți, mărar și usturoi. Se amestecă bine și se lasă câteva minute pentru ca gusturile să se îmbine, apoi poate fi servită. Dacă vă doriți un preparat mai răcoros, se poate lăsa la frigider pentru câteva minute, potrivit lauralaurențiu.ro.

Salata de castraveți cu mărar și usturoi poate fi mâncată simplă sau poate fi folosită ca garnitură pentru diverse preparate, cum ar fi friptura sau cartofii sub orice formă.