Sabin Orcan, dolarii și bătălia pentru ziarul „România liberă”

Sabin Orcan, dolarii și bătălia pentru ziarul „România liberă”

Reducere de costuri la angajaţi, nu la şefi

Exemplul cel mai frapant despre felul în care s-au făcut reducerile de costuri este ediţia de Dobrogea a „Rl”, condusă de jurnalistul Lucian Cristea. Exista la Cosntanţa o subredacţie, care producea bani. Era rentabilă, adică. Numai că banii scoşi din publicitate mergeau direct în conturile societăţii de la Bucureşti. Iar redactorii şi restul personalului de la Constanţa erau plătiţi din două în trei luni de Orcan, şi atunci dacă făceau scandal.

După douăzeci şi cinci de ani de muncă la „România liberă”, Orcan i-a reziliat contractul lui Lucian Cristea, fără nici un fel de explicaţie. Şi ca să reducă de tot costurile, nu i-a mai dat nici salariile restante pe ultimele trei luni, adică aproape 20.000 de lei. Bani pe care jurnalistul nu i-a mai văzut nici până în ziua de azi. Şi nici nu o să-i mai vadă niciodată, pentru că societatea a intrat în faliment.

Asta în timp ce Sabin Orcan şi trupa adusă de el, în frunte cu traseistul Mircea Marian,  îşi luau, lună de lună, salarii ameţitoare pentru că făceau un ziar tipărit și online de care, încet-încet, vechii cititori se despărțeau fiindcă nu se mai regăseau în conținutul și spiritul ”României libere” .

Ne puteți urmări și pe Google News

Până când a decis să mai tragă o țeapă. Patronilor. Ca să devină patron de presă la rândul lui.

Dar despre asta într-un articol viitor.

Dacă vreți să recitiți cum Sabin Orcan și-a falsificat biografia, punându-și în dreptul numelui său o diplomă de studii pe care nu o are, citiți AICI