Evenimentul Zilei > Actualitate > CRISTIAN SABBAGH, culisele investigațiilor TV: „Unele reportaje le-am făcut din banii mei”
CRISTIAN SABBAGH, culisele investigațiilor TV: „Unele reportaje le-am făcut din banii mei”

CRISTIAN SABBAGH, culisele investigațiilor TV: „Unele reportaje le-am făcut din banii mei”

Cu o carieră de peste 20 de ani în presă, Sabbagh este unul dintre cei mai urmăriți jurnaliști de investigații din țară. Puțini sunt cei care știu că acesta crede că fără ajutorul familiei nu ar fi reușit în cariera de jurnalist. Într-un interviu exclusiv pentru Evenimentul Zilei, vedeta Kanal D a vorbit deschis atât despre începuturile mai grele, cât și despre secretele pe care publicul nici nu le-ar bănui despre el.

Primul material a lui Christian Sabbagh a fost în presa scrisă, iar țintă i-au fost niște afaceriști străini care făceau contrabandă cu cafea. A lucrat pentru o perioadă și în redacția ziarului Evenimentul Zilei. „Începuturile nu au fost atât de roz pe cât ați crede. Nu am apărut peste noapte, iar primele investigații le-am făcut pe banii mei. Am avut suportul familei mele, este adevărat. Primul material care a făcut ceva vâlvă a fost în presa scrisă. În TV am intrat mai târziu, iar de la început până astăzi au rămas câteva lucruri neschimbate. Cred că cel mai important lucru despre mine este că iubesc să fiu printre oameni și să-i ajut. Nu cred în jurnalismul făcut de la birou. Filmez noaptea, merg alături de Poliție la misiuni și încerc să rezolv toate problemele pe care oamenii mi le semnalează”.

,,Nu am reușit să citesc de pe prompter”

Tot la capitolul începuturi, primele amintiri de la Kanal D, atunci când a devenit gazdaștirilor îi aduc un zâmbet pe față, mai ales că experiența a fost plină de întâmplări neașteptate. „În primul jurnal live mi-a sunat telefonul mobil, îl uitasem deschis. Nu am crezut că voi fi gazda acestui program. Este clar că eu prezint știrile într-un mod care nu s-ar regăsi în nicio carte de jurnalism. La casting, îmi amintesc că nu reușeam să citesc prompter-ul și că săream propoziții, iar toți din jurul meu îmi făceau semne că este bine, credeam că glumesc. Doamna de la machiaj îmi spusese, cu puțin timp înainte să intru în platou, că eu nu vin pentru proba de emisiune Sabbagh în acțiune, dar n-am crezut-o. Eu am zis că nu voi mai fi pe teren și că preferă să fiu în studio, dar am crezut în tot timpul că m-au chemat pentru o emisiune”, spune el. 

De sărbători s-a văzut cu Mădălin Ionescu

Dincolo de viața profesională, Christian Sabbagh are și o viață de familie împlinită. ,,De sărbători am fost alături de cei dragi. În preajma revelionului m-am întâlnit și cu finii mei Mădălin Ionescu, alături de soția lui Cristina și copilul acestora. Au fost momente frumoase și am început noul an încărcat cu multă energie și o grămadă de planuri”, ne-a povestit prezentatorul.

Sabbagh intra pe radio!

Emoțiile sunt inerente, ca la orice început, și iată că, după atâția ani de presă, ne vom auzi și pe radio. Poate că pare ciudat ca după toți acești ani să mai am emoții, dar pentru mine radioul este o mare provocare. Abia aștept să ne auzim din 19 ianuarie, la GoldFM, la #peromânește, în fi ecare vineri”, a spus, în exclusivitate, pentru EVZMonden, vedeta.

Sabbagh intră în echipa GoldFM, în emisiunea #peromânește, și va aduce săptămânal subiecte surprinzătoare, din stradă, de lângă români. Producătoarea emisiunii este Roxana Bichiș, iar în studio, săptămânal, sunt și jurnaliștii EVZ, Sandra Sălăgean și Gabriel Fereșteanu, alături de Georgiana Ioniță. „Această colaborare este, pentru mine, o mare bucurie. Cristian Sabbagh are o experiență în presă echivalentă cu vârsta mea, așa că primul cuvânt care îmi vine în minte este respect. #peromânește este proiectul cu care eu ating, săptămânal, sute de mii de vizualizări pe internet și este tot despre români. Fac reportaje și experimente sociale din stradă, despre noi. Emisiunea de la radio este despre cel care citește aceste rânduri și despre vecinul lui și mulțumesc celor de la GOLDFM pentru încredere! Împreună reușim un format fresh, diferit de orice există acum în FM. Va mai exista o surpriză, dar nu o pot spune acum”, spune Gabi Fereșteanu, gazda emisiunii.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: