Să vorbim despre vârsta de 30 de ani. Cu românul la psiholog

Să vorbim despre vârsta de 30 de ani. Cu românul la psiholog

Atunci când schimbăm prefixul, un mare capitol se încheie și tot atunci deschidem un nou capitol care va aduce schimbări și, totodată, percepții diferite asupra situațiilor în care ne găsim.

Dacă vă gândiți să faceți o schimbare majoră în carieră, să va mutați într-un oraș nou sau să vă întemeiați o familie, ei bine, aceasta este cea mai potrivită perioadă.

Etapa schimbărilor majore

Schimbarea prefixului și începerea unui nou deceniu aduc după sine câteva schimbări care își vor pune amprenta pe anii ce vor urma. Studiile arată că suntem mai focusați pe lucurile materiale cum ar fi: achizionarea unei case, a unei mașini noi sau schimbarea locului de muncă sau chiar începerea unei afaceri.

Ne puteți urmări și pe Google News

Schimbări majore intervin și în imaginea propriei persoane, în alegerea anturajului și a activităților pe care le avem în timpul liber. În acestă perioadă apare rutina, însă apare sub forma organizării, echilibrului și asumării unor responsabilități noi.

În jurul vârstei de 30 de ani, maturitatea emoțională și sentimentală sunt dezvoltate, din punct de vedere fizic suntem în putere și sănătatea, de cele mai multe ori, nu ne face probleme, iar acest complex de împrejurări ne este favorbail pentru dezvoltare și evoluție.

Odată ajunși la această vârstă, comportamentul deja este format și mai pot interveni mici modificări ce țin de voință și de nevoia fiecăruia de a schimba ceva în ceea ce-l privește.

Puțini sunt conștienți că dețin toate resusele pentru a deveni o persoană mai bună, poate fără vicii, cu o stimă de sine mai bună sau chiar mai optimistă, ceea ce înseamnă că trebuie să avem grijă de evoluția noastră și să nu ne lăsăm amăgiți de mediocritate.

Fiecare schimbare de prefix este marcată diferit, însă atunci când împlinim 30 de ani viața ne surprinde plăcut și ne răsfață. Sfârșitul și începutul unui nou deceniu sunt marcate de schimbări majore care au un rol important în dezvoltarea personală a fiecăruia.

Chiar dacă pentru unele persoane este un subiect tabu, în realitate fiecare zi trecută este un pas spre bătrânețe și este foarte important să îmbătrânim frumos și să nu devenim niște persoane inadaptate, ursuze și antisociale. Trecerea de la un deceniu la altul prin propria viață înseamnă un amestec omogen între schimbare, evoluție, acceptare, asumare și autenticitate. Nu putem schimba trecutul, dar putem schimbă viitorul.

Câteva provocări care merită experimentate atunci când împlinești 30 de ani:

● Să vizitezi locuri în lume în care nu ai mai fost nicioadată sau în care nu ai ajunge de multe ori într-o viață;

● Să devii părinte;

● Să nu renunți la un hobby pe care îl ai sau să îți găsești unul pe care să-l practici;

● Să petreci timp alături de familie și consolidând relațiile de prietenie care merită să le păstrezi;

● Să înveți să oferi înainte de a primi;

● Să iubești și să te lași iubit (ă) fără frică, fără rezerve fără regrete;

● Să nu uiți să te reinventezi ori de câte ori simți că treaba asta îți va aduce un beneficiu;

● Să faci fapte bune fără să ți se ceară, fără să te lauzi și fără să aștepți ceva la schimb;

● Să încerci să aduci echilibru în viața ta;

● Să nu uiți să trăiești frumos și să gândești așa cum ți-ai dori să se întâmple;