”Să trăiți, aici președintele vostru”. Ce le-a spus Donald Trump celor doi comandanți ai distrugătoarelor USS Porter și USS Ross

”Să trăiți, aici președintele vostru”. Ce le-a spus Donald Trump celor doi comandanți ai distrugătoarelor USS Porter și USS Ross

Președintele american Donald Trump a ținut morțit să le telefoneze personal celor doi ofițeri comandanți ai distrugătoarelor USS Porter și USS Ross a căror misiune a fost lovirea unui aerodrom din Siria cu rachete de croazieră Tomahawk.

Potrivit presei americane, șeful SUA i-a sunat pe cei doi ofițeri de la bordul aeronavei prezidențiale Air Force One, duminică, în timp ce se întorcea la Casa Albă. Trump a ținut, de asemenea, să fie imortalizat în timp ce se adresa comandantului Russell Caldwell (USS Ross, foto jos) și comandantei Andria Slough (USS Porter, foto jos), lăudându-le profesionalismul și modul rapid de acțiune. Imaginile au fost postate pe Twitter.

Ne puteți urmări și pe Google News

Vineri, pe 7 aprilie, din ordinul președintelui Donald Trump, cele două distrugătoare aflate în Marea Mediterană au lansat 59 de rachete de croazieră Tomahawk care au avut ca țintă aerodromul de unde se presupune că ar fi decolat avioanele care au comis abonimabilul atac cu arme chimice de zilele trecute din Siria, soldat cu moarte a aproape 100 de civili.

Rachetele de croazieră Tomahawk fac parte din arsenalul aliaţilor de 30 de ani. O rachetă Tomahawk BGM - 109 cântăreşte 1,5 tone şi costă între 600.000 şi 1,2 milioane dolari. Sunt lansate de pe nave militare şi submarine şi pot atinge cu precizie ţinte la distanţe de până la 2500 de km, conform experţilor militari. Rachetele au fost introduse de Pentagon în 1986 şi au jucat un rol crucial în operaţiunea Furtună în Deşert, unde au fost lansate peste 300, conform companiei Raytheon Company, cea care le fabrică. De asemenea, aceste rachete de croazieră au fost folosite şi în Bosnia, Afghanistan şi Irak. 

Distrugătorul american USS Porter s-a aflat, la începutul lunii februarie, în portul Constanţa, pentru a participa la exerctiului militar multinațional Sea Shield 2017, condus de România.