Să mergem la Dumnezeu! Deschiderea noului sezon expozițional la muzeul național de artă contemporană

Să mergem la Dumnezeu! Deschiderea noului sezon expozițional la muzeul național de artă  contemporană

Începând de astăzi, 11 decembrie 2020, se deschide noul sezon expoziţional al Muzeului Naţional de Artă Contemporană – MNAC București – devenit deja un eveniment de referinţă în peisajul cultural al României.

„În vremuri de criză, fiecare muzeu poate contribui la rezilienţa societăţii. Ne dorim ca MNAC să aibă un rol activ în lunga recuperare socială și culturală de care societatea va avea nevoie post-pandemie. Muzeele trebuie să facă punţi către oameni, pentru că, în aceste vremuri excepţionale, oamenii au nevoie de muzee, iar muzeele au și ele nevoie de susţinerea oamenilor.”, susține directorul muzeului, dl. Călin Corneliu Dan.

Acest sezon va cuprinde, ca de obicei, un eveniment creat în cadrul efortului de recuperare a marii istorii postbelice a artelor vizuale, prin expoziţia retrospectivă a multitalentatului sculptor, fotograf, desenator și profesor Peter Jacobi, artist german de origine română, autor al excepţionalului Monument al Holocaustului, din București.

 În emblematica Sală de Marmură de la parter se va prezenta o instalaţie multi-media a sculptorului timișorean Bogdan Raţa, un talent artistic, managerial și curatorial în plină ascensiune.

Ne puteți urmări și pe Google News

Sprijinirea demersului creatorilor tineri și foarte tineri se concretizează acum în expoziţiile semnate de Ciprian Paleologu și Larisa Crunţeanu.

Dar expoziţia așteptată cu cea mai mare nerăbdare este cea care va prezenta publicului lucrările de artă contemporană achiziţionate de către MNAC cu generosul sprijin al Ministerului Culturii și al Guvernului României, în prima sesiune de acest fel din ultimii 12 ani.

 În afară de expoziţiile noului sezon, expoziţia permanentă a colecţiei muzeului, Văzând istoria (1947-2007) , o expoziţie vie, care se transformă semnificativ de la un sezon la altul - vă așteaptă să o revizitați și să descoperiți elementele de noutate. Ea oferă o privire nuanţată asupra vieţii artistice din România, prezentată nu doar după criterii de valoare, ci și din perspectiva complexă a contextului social, economic și al directivelor politice care au influenţat-o, înainte și după schimbările politice din decembrie 1989.