Institutul Cultural „Yunus Emre” a lansat această platformă științifică în cadrul Proiectului de Cooperare Academică și Științifică din Turcia (TABIP). Cei interesați pot găsi cele mai bune practici și progrese din Turcia, dar și din țări precum Germania, Coreea de Sud, SUA, Japonia etc., un factor determinant în crearea conexiunilor în acest sens la nivel mondial fiind rețeaua Institutului Cultural „Yunus Emre”.

Oameni de știință, medici, producători de echipamente medicale și alți factori interesați din întreaga lume au posibilitatea ca în ciuda distanței să se unească în activitatea lor de cercetare în ceea ce privește identificarea unui remediu care să învingă temutul virus ce a pus stăpânire pe omenire.

Turcia, sub asediul coronavirusului

Sunt invitați toți specialiștii din întreaga lume să contribuie la acest demers cu articole, opinii, sugestii și să susțină, astfel, această luptă contra cronometru.

Turcia este și ea una dintre țările greu încercate de pandemia provocată de noul coronavirus. Potrivit informațiilor publicate pe site-ul Ministerului Sănătătii din Turcia, la data de 12 aprilie, numărul total al persoanelor confirmate pozitiv se ridica la 56.956, dintre care 1.665 erau la terapie intensivă, 978 dintre ele fiind în stare gravă, intubate.

Doar în data de 12 aprilie, în Turcia fuseseră înregistrate 4.789 de noi cazuri, 481 de vindecări și 97 de decese. Turcia a facut până în prezent 376.100 de teste, numai în data de 12 aprilie fiind prelucrate 35.720 de teste. Până la aceeași dată de 12 aprilie, în Turcia se înregistraseră în total 1.198 de decese provocate de noul coronavirus.