S-a deschis cel mai mare spital privat din vestul ţării

S-a deschis cel mai mare spital privat din vestul ţării

La Timişoara se inaugurează astăzi cel mai mare spital privat din vestul României. Profilul spitalului Athena, construit, pe Calea Aradului, e axat în principal pe reproducere umană asistată şi ginecologie.

Aici există cel mai bine dotat Centru de Fertilizare in Vitro şi Infertilitate din ţară. Acest centru a fost, în fapt, punctul de pornire al investiţiei de peste 12 milioane de euro.

Principalul acţionar, prof. dr. Konstantinos Giatras, a făcut facultatea la Timişoara şi are această specializare, iar aici va lucra împreună cu acad. prof. dr. Ioan Munteanu, primul medic din România care a realizat fertilizarea umană in vitro. Pe lista de aşteptate s-au înscris deja 300 de cupluri, deoarece insituţia similară „de stat” a fost închisă anul trecut.

Bancă de celule stem, din luna mai

Structura spitalului poate asigura cel puţin 5.000 de naşteri şi 4.000 de intervenţii chirurgicale anual, cam cât într-o maternitate de stat din Timişoara. Potrivit directorului executiv, Ovidiu Cristian Pătruţ, Athena mai dispune şi de o bancă de celule stem, cu posibilitatea de stocare şi conservare, aceasta fiind unul dintre punctele de referinţă pentru standardele ridicate la care se vor ridica serviciile prestate de medicii spitalului.

Banca va funcţiona din luna mai. „Prelevarea şi stocarea (pentru 20 de ani ) se va face la cele mai înalte standarde, la un preţ rezonabil, de aproximativ 1.500 de euro”, susţine directorul.

Spitalul Athena nu este doar un spital de obstetrică-ginecologie, ci şi unul de chirurgie. „Suntem singurul spital privat din zonă care asigură permanenţa 24 de ore din 24, 7 zile din 7 - avem linie permanentă de gardă pentru ATI, neonatologie şi obstetrică-ginecologie. Practic, toate specialităţile medicale acreditate de Ministreul Sănătăţii şi de Autoritatea de Sănătate Publică vor fi prezente în cadrul ambulatoriului”, a mai spus Pătruţ.

În dotarea spitalului mai intră un laborator de analize (pentru imunologie, bacteriologie, biochimie, analiza urinei şi hematologie), un centru de diagnostic prenatal (dotat cu ecografe, inclusive Doppler 4D, şi unde se pot depistra sarcinile cu grad înalt de risc, pe lângă colposcopie şi amniocenteză) şi un departament pentru intervenţii septice.

Mai există compartimente de ATI pentru adulţi, inclusiv coronarieni, spitalizare de zi şi diverse specialităţi chirurgicale - neurochirurgie, chirurgie vasculară, platică, microchirurgie reconstructivă, ortopedie, traumatologie, urologie, ORL.

Tarife la vedere

Tarifele sunt afişate la recepţie. O intervenţie chirurgicale costă între 600 de euro şi peste 3.000 de euro. O naştere costă 1.500 de euro, indiferent de metoda aleasă (naturală sau prin cezariană), iar o intervenţie chirugicală laparospică începe de la 1.350 de euro. Preţurile intervenţiilor chirurgicale includ şi un anumit număr de zile de spitalizare (cazare, masă la alegere, TV, tratament medical).

Fertilizarea in vitro costă între 1.500 şi 2.600 de euro, în timp ce în Ungaria, aceeaşi procedură costă aproape dublu.

Ne puteți urmări și pe Google News