Noi acuzații au fost lansate de primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă. El a declarat, pe tema retrocedărilor, că totul se aseamănă cu acţiunile unui grup infracţional organizat.

În plus, Negoiță a mai menționat că „această caracatiţă a ajuns până la preşedinţia României”.

„Nivelul despre care discutăm este spectaculos. S-a ajuns până la preşedintele României, mai sus nu se poate. La cum au funcţionat instituţiile statului, îmi dau seama că seamănă a grup infracţional. Prea au funcţionat toate în acelaşi sens coordonat şi împotriva legii. Nici pe partea legală, instituţiile nu funcţionează atât de bine cum au funcţionat împotriva legii. Iar ele se leagă atât de strâns una de alta, încât nu poţi să nu te gândeşti de ce nu s-a intervenit”, a declarat Robert Negoiţă în studioul DC News.

Robert Negoiță a anunțat, marți, că depune la Parchetul General o plângere penală. Obiectul acesteia este reprezentat de situaţia spaţiilor verzi şi a locurilor de joacă retrocedate.

„Discutăm de două terenuri din parcul IOR, dar nu numai. Din nefericire, sunt multe astfel de situaţii, astfel de speţe în Sectorul 3, dar, din ce am înţeles, în tot Bucureştiul. (…) Trebuie ca instituţia la care mă adresez acum să identifice membrii acestei grupări organizate”, a explicat primarul Sectorului 3.

„Pur şi simplu permanent şi mai ales de când am început să vorbim mai mult despre aceste teme încep să ajungă la mine informaţii şi sunt foarte nerăbdător, nu neapărat acum, când depun această sesizare penală, ci aştept cu multă nerăbdare să vin să dau declaraţii în acest dosar, pentru că sunt într-adevăr lucruri foarte interesante (…) M-am hotărât să depun plângere penală pentru tot ce s-a întâmplat în Sectorul 3, dar nu doar în Sectorul 3, referitor la tot ce înseamnă retrocedări. Retrocedări de spaţii verzi, retrocedări de parcuri, retrocedări de curţi de şcoli, grădiniţe şi aşa mai departe”, a mai spus acesta.