Măsura are asigurată finanțarea din fonduri europene și vizează în jur de 300.000 de beneficiari. Aceștia vor primi în decembrie sumele cumulate pentru perioada septembrie-decembrie, respectiv 720 de lei. Mai precis, înainte de alegerile parlamentare.

Pensionarii cu venituri mici, duşi cu vorba până la alegerile din decembrie

Tichetele pentru vârstnici, aprobate prin ordonanțe de urgență acum mai bine de trei luni, nu au ajuns încă la pensionari. O nouă bâlbă și întârziere a Guvernului. Tichetele pentru vârstnici, aprobate prin ordonanțe de urgență acum mai bine de trei luni, nu au ajuns încă la pensionari.

Este vorba despre tichetele pentru persoanele de peste 75 de ani, beneficiare de pensia minimă, care trebuiau să primească câte 180 de lei pe lună din fonduri europene pentru o masă caldă. Guvernul vrea să dea acești bani însă după patru luni, adică fix înainte de alegerile parlamentare.

300.000 de pensionari, puşi în aşteptare

„Pentru pensionari, fiecare lună de întârziere înseamnă foarte mult. Această măsură este luată pentru cei cu pensia minimă, deci cei în cea mai mare dificultate. Puțin le pasă guvernanților de situația pensionarilor”, a spus la Antena3 Dorina Barcari, reprezentanta Asociației pentru Drepturile Pensionarilor din România: ”Se scumpește curentul electric, gazul. Se scumpesc toate. Nu știu cum o să facem toți față la aceste cheltuieli”.

Când vor da guvernanţii tichetele de masă pentru pensionari

Voucherele pentru masă caldă se vor repartiza în prima săptămână din luna decembrie şi se vor da retroactiv, respectiv pe lunile septembrie, octombrie, noiembrie şi decembrie. Astfel, beneficiarii vor avea încărcați pe vouchere sau pe card 720 de lei. Tichetele vor fi folosite doar în scopul achiziției de mese calde. În caz contrar, dacă cineva încearcă să le utilizeze cu alt scop, va fi sancționat.
„Astfel, toţi beneficiarii, respectiv persoanele în vârstă de peste 75 de ani, cu venituri la nivelul pensiei minime sociale, aproximativ 300.000 de beneficiari, vor avea cei 720 de lei încărcaţi pe vouchere sau carduri în prima săptămână a lunii decembrie 2020”, a precizat Marcel Boloş.