Evenimentul Zilei > Actualitate > Ultima surpriză făcută de Draga Olteanu Matei. Ce a scris pe o hârtie
Ultima surpriză făcută de Draga Olteanu Matei. Ce a scris pe o hârtie

Ultima surpriză făcută de Draga Olteanu Matei. Ce a scris pe o hârtie

Ce a scris Draga Olteanu Matei pe o hârtie, aceasta ajungând în posesia nepoților săi? Draga Olteanu Matei nu a lăsat în urmă o avere mare aşa cum se presupunea. Actriţei i-au plăcut călătoriile prin lumea largă, aşa că mulţi bani i-a investit în această plăcere a sa.
Draga Olteanu Matei nu a lăsat în urmă o avere mare, aşa că testamentul actriței nu cuprinde valori materiale importante: o garsonieră în București și o casă în Piatra Neamț.

Ce pensie avea actriţa

Pensia Dragăi Olteanu matei era de 1700 de lei. La această sumă se mai adăugau și cei 2500 de lei sub formă de indemnizație de la UNITER. Astfel că bunurile rămase în urma ei nu sunt prea mari.

Însă cine sunt cei care o vor moșteni pe marea artistă a României? Mai precis, aceștia sunt doi nepoți ai actriței, care vor moștemi agoniseala din cei 87 de ani de viață, potrivit Impact.ro. De altfel, cei doi s-au aflat alături de artistă până la trecerea ei în neființă. Draga Olteanu Matei deținea o garsonieră în București și o casă în Piatra Neamț.

Nepoții ei o vor moșteni

Draga Olteanu Matei nu a avut copii, fiind, de altfel, și motivul pentru care aceste bunuri vor ajunge la nepoți. Cunoscuții regretatei actriței au mai spus că Draga Olteanu Matei a iubit călătoriile, iar mulți dintre banii câștigați de-a lungul carierei sale au fost investiți în această pasiunea a sa. Ea adora să ajungă în locuri noi alături de cei dragi sufletului său. În afara celor două locuințe, situate în București și în Piatra Neamț, Draga Olteanu Matei mai avea și o colecție mică de costume populare, blănuri și bijuterii. De asemenea, toate acestea vor ajunge tot în posesia nepoților care au îngrijit-o.

O altă bogăţie care a rămas în urma sa, sunt toate filmele şi piesele de teatru

Prin urmare, testamentul actriței Draga Olteanu Matei nu este stufos atunci când vine vorba despre partea materială. În schimb, moștenirea artistică lăsată în urmă de aceasta este inestimabilă. Sutele de roluri în film și teatru au transformat-o într-una dintre cele mai îndrăgite actrițe ale României din toate timpurile. Amintim că pe 18 noiembrie 2020, Draga Olteanu Matei a murit la Iași, lăsând în urmă un mare gol, în rândul fanilor ei. Acum, scena românească rămâne astfel, fără un alt nume de referință, care, cu siguranță, ne-a făcut viața mai frumoasă, mai spune sursa menţionată mai sus.

Filme cu Draga Olteanu Matei

Maria Sa, Birlic! (2010) – ea insasi
Narcisa sălbatică (2010) – bunica Narcisei
Cuscrele (2005)
Poveste imorală (2000)
Faimosul Paparazzo (1999) – vecina de mansardă Trailer
Ministerul comediei (1999)
Danila Prepeleac (1996)
Călătorie de neuitat (1994)
Conu Leonida fata cu reactiunea / (1991) – Efimita
Chirița în Iași (1987) – coana Chirița
Cucoana Chirița (1986) – Chirița Trailer
Căsătorie cu repetiție (1985) – Eleonora Popescu
Promisiuni (1985)
Rămășagul (1984)
Buletin de București (1982) – Eleonora Popescu
Ana și „hoțul” (1981)
Iancu Jianu, haiducul (1981)
O lume fără cer (1981) – Ana Varga
Dumbrava minunată (1980) – cucoana Emilia
Hagi Tudose / (1980)
Iancu Jianu, zapciul / Iancu Jianul, zapciul (1980)
Audiența (1979)
Nea Mărin Miliardar (1979) – Veta
Un om în Loden (1979) – soția lui Aman Trailer
Acțiunea Autobuzul (1978) – țiganca
Avaria (1978)
Din nou împreună (1978) – Frusina
Pentru patrie (1978) – sora Ana
Eu, tu și Ovidiu (1977) – florăreasa
Iarna bobocilor (1977) – Varvara