INTERVIU cu Ryan Reynolds: "Cei mai reuşiţi răufăcători cred că au dreptate"

INTERVIU cu Ryan Reynolds: "Cei mai reuşiţi răufăcători cred că au dreptate"

Interpretul lui Green Lantern vorbeşte despre evoluţia personajului său de la aroganţă la maturitate.

În pelicula "Green Lantern 3D: Protectorul Universului", Ryan Reynolds intră în pielea pilotului de teste Hal Jordan, care este ales, aparent din greşeală, drept Protector al Universului. Actorul canadian descrie într-un interviu provocările cărora a trebuit să le facă faţă în pelicula care a avut un buget de 200 de milioane de dolari.

EVZ: Hal Jordan e un supererou interesant. Are multe defecte şi trebuie să se regăsească pentru a deveni Green Lantern. Cum îl vedeţi pe acest personaj? Ryan Reynolds: Când îl cunoşti prima oară, e un tip profund arogant, imprudent, imatur şi cam obsedat de sine. Aşa îl văd eu, cel puţin. Şi acest inel pe care-l primeşte de la extraterestrul pe moarte este un dar, care la început pare a fi un fel de blestem. Şi ce mi-a plăcut la povestea asta este că, în esenţă, el devine mai modest, e forţat să se maturizeze şi să recunoască această chemare înaltă.

Eroism predestinat

Ne puteți urmări și pe Google News

Într-un fel, este eroul clasic care-şi neagă chemarea, nu credeţi? Ba da. Nu e vorba despre faptul că nu vrea să fie erou, dar pur şi simplu nu înţelege de ce a fost ales. Având în vedere experienţele lui din trecut, nu pare a fi un candidat evident, cel puţin aşa vede el lucrurile. Aşa că pe mine m-a interesat căutarea personajului pentru a afla de ce a fost ales. De ce eu? De ce am fost ales pentru lucrul ăsta? Şi ideea că inelul vede ceva în el ce el însuşi nu a putut vedea până acum e un fel de dorinţă împlinită. Iar publicul iubeşte astfel de poveşti şi să elucideze acest mister.

Povestiţi-ne despre relaţia lui cu Carol Ferris şi cum v-aţi înţeles cu Blake Lively, actriţa care o interpretează? Hal are o poveste lungă cu Carol Ferris, cu mai multe straturi. Ea e prietena lui din copilărie, au ieşit împreună de mai multe ori. Şi cred că Hank şi Carol sunt, într-un anumit grad, îndrăgostiţi. Dar Hal îşi pune singur beţe-n roate şi asta face ca relaţia lor să fie imposibilă. Pe parcursul filmului el reuşeşte să se confrunte cu problema şi vorbeşte cu ea, aşa că se împacă, într-un fel. Încă de la început au distribuit-o pe Blake Lively în rolul ei. Mai multe actriţe citiseră pentru rol, dar cu ea a fost "chimia" potrivită, e ceva care nu poate fi inventat. Ori o ai, ori nu o ai. Şi asta ne-a ajutat foarte mult pe amândoi. Spui mersi pentru binecuvântări şi te socoteşti norocos când ai o parteneră de ecran cu care ai o relaţie atât de bună.

Aţi avut parte de multe cascadorii în părţile de acţiune ale filmului? Da. Nu ştiu prea bine despre ea (Blake Lively – n.r.), dar eu am ştiut că o să fie un film orientat spre partea fizică. Adică, nu mai am 20 de ani, aşa că unele dintre scene au fost oarecum grele pentru mine. Dar eu mereu dau tot ce am mai bun, asta e slujba mea. Ajungi să fii bătut, învineţit, epuizat. Dar la asta te aştepţi când vine vorba să lucrezi la un film ca ăsta.

V-aţi antrenat sau pregătit într-un fel atunci când aţi aflat că aţi primit rolul? Da, timp de şase sau şapte luni înainte de a începe filmările. Aveam gimnastică în fiecare zi, încercam să mă obişnuiesc cu ceea ce ei numesc "aerial awareness", pentru scenele în care zburam şi să fiu în stare să mă mişc în aer, de sus până jos şi în jurul meu, dar să nu îmi vină să vomit.

Probabil este greu să te obişnuieşti cu aşa ceva. Într-adevăr. Dar te obişnuieşti. Ai parte de multe antrenamente, dar sunt incluse în fişa postului. Până la urmă, astea sunt lucrurile pe care actorii le exagerează de obicei. Dar la un film ca acesta, trebuie să fii pregătit.

  • "Nu mai am 20 de ani, așa că unele dintre scene au fost oarecum grele pentru mine. Ajungi să fii bătut, învinețit, epuizat. “ RYAN REYNOLDS actor

SUPEREROI ŞI RĂUFĂCĂTORI

Prietenii şi duşmanii lui Green Lantern Cum este relaţia lui Hal cu Sinestro (liderul Protectorilor Universului – n.r.) şi cum a fost colaborarea cu Mark Strong, cel care-l interpretează? La început, aceşti doi tipi sunt ca apa şi uleiul. Adică Sinestro crede că fiinţele umane în general sunt o specie inferioară şi n-ar avea de ce să fie Lanterne Verzi (Green Lantern – n.r.) şi nu-şi poate da seama de ce inelul l-a ales pe Hal. Totuşi, cred că într-un anumit nivel ascuns îşi dă seama că, dacă inelul l-a ales pe Hal, există un motiv întemeiat şi cred că este ameninţat de asta. Poţi să mai pui la socoteală şi faptul că fostul purtător al inelului era Abin Sur, care a murit, dar care era cel mai apropiat aliat şi prieten al lui Sinestro. Deci inelul a găsit un înlocuitor merituos, acest om arogant, încrezut şi, în opinia lui Sinestro, prost. Aşa că tipii ăştia nu prea se înţeleg, ceea ce pune bazele unei confruntări viitoare (un posibil sequel – n.r.). Dar Mark Strong ancorează tot ce face şi e un adevărat gentleman în felul în care lucrează şi cum navighează pe platouri şi prin viaţă. Îl iubesc. A fost o reală plăcere să lucrez cu el. Am fost încântat atunci când a venit la bord.

Dar Peter Saarsgard care-l joacă pe Dr. Hector Hammond? Hector şi Hal au o relaţie foarte interesantă. Da, cu adevărat. Hector e prieten din copilărie cu Hal şi se ştiu de foarte mult timp. Dar Hector l-a cam invidiat pe Hal, mai ales pentru relaţia cu Carol Ferris. Aşa că Hector e tipul care încearcă să umple o găleată cu multe găuri şi cred că aici e interesant că Peter nu l-a jucat ca pe un erou negativ sau un bărbat rău. E un personaj cu care poţi empatiza. În opinia mea, aceştia sunt cei mai interesanţi răufăcători, pentru că nu există un tip rău care să se trezească dimineaţa şi să zică: "O să rănesc oameni". Mai degrabă au un punct de vedere care este profund diferit de cel al majorităţii. Aceştia sunt cei mai reuşiţi răufăcători: cei care au convingere şi cred că ei au dreptate. Peter a adus ceva foarte interesant la Hector, pentru că-ţi pare rău pentru el şi vrei să se oprească. Iar asta e minunat să simţi când eşti în public.

EFECTE SPECIALE

Ecrane verzi şi albastre pentru "Lanterna verde"

Filmul are multe efecte speciale grandioase, iar multe dintre secvenţe au loc în decoruri intergalactice. Cum v-aţi pregătit? Aţi văzut ilustraţii, pentru a şti la ce să vă aşteptaţi? Da, trebuie să vezi tot. La un film tipic, storyboard-ul poate fi rudimentar, schematic. Dar la un film ca ăsta, este complet detaliat. Erau practic imagini complete ale decorurilor în care urma să apărem (în post-producţie – n.r.). Asta te ajută foarte mult. Dar în mare parte trebuie să te abandonezi procesului şi să fii conştient de faptul că te vei holba la un ecran verde sau albastru timp de şase luni şi că artişti foarte capabili vor petrece 24 de ore pe zi, şapte zile pe săptămână, pentru a face această lume să pară cât mai reală.

Cum vi s-a părut lumea Oa? E uimitoare. Un loc magic. Îmi imaginez că nu e o realizare minoră pentru un grup de artişti şi designeri grafici să creeze o lume care nu există deloc. Dar a fost minunat. Cred că şi pentru ei a fost un serviciu distractiv. Îţi ia răsuflarea. Pur şi simplu îţi ia răsuflarea. Oa este probabil cel mai frumos lucru sau loc pe care l-am văzut vreodată. Miar plăcea să locuiesc acolo.

Cum aţi colaborat cu Martin Camp bell, regizorul filmului? Ce aduce el "la masă"? Martin Campbell e motivul pentru care sunt aici. E motivul pentru care m-am decis să lucrez la proiectul ăsta. Experienţa lui, nu doar în filmele de acţiune, dar în toate genurile cinematografice. Aduce "la masă" abilitatea de a crea dramă, umor, acţiune, entuziasm, aventură, toate lucrurile astea. Deci e regizorul perfect pentru un film ca ăsta.

CURAJOS. La fel ca restul supereroilor, Green Lantern îşi scapă iubita de primejdii

Există ceva ce vreţi să le transmiţi fanilor benzilor desenate Green Lantern, celor care au crescut cu ele sau care le-au descoperit recent? Ce credeţi că o să le placă cel mai mult? O să-i vadă pe toţi Protectorii auxiliari strânşi pe Oa, toate aceste personaje. Există o mulţime de apariţii-surpriză ale lor şi cred că fanii îi vor iubi. E ceva care şi mie mi-a plăcut la nebunie. Câteodată apar pentru o singură replică sau îi vezi în fundal. Deci cred că e vorba de abilitatea de a te uita la film şi a-i vedea acolo, personaje care au apărut acum 40 sau 50 de ani, ceea ce mi se pare minunat.

La Comic-Con-ul de anul trecut a existat un moment magic când ai recitat jurământul lui Green Lantern pentru un copil din public şi când am văzut înregistrarea am simţit fiori. Simţi presiunea de a fi întruchiparea acestor calităţi admirate de atât de mulţi copii? Într-un fel, da. Adică trebuie cumva să te separi, să te distanţezi de presiune şi să-ţi trăieşti viaţa departe de tipul verde. Dar o simt. Însă o văd ca pe ceva simpatic. Aş fi mai îngrijorat dacă ar exista o mare diferenţă dintre caracterul lui şi caracterul meu în viaţa personală. Aş fi mai îngrijorat în privinţa asta. Dar cred că suntem destul de asemănători încât să mă simt bine.

GLUMĂ

Blake Lively a încercat să-l saboteze pe Ryan Reynolds cu prăjituri în timpul filmărilor la "Green Lantern"

Actriţa Blake Lively a copt prăjituri pentru a-l sabota pe colegul său Ryan Reynolds, a povestit producătorul filmului "Green Lantern", Donald de Line. "Îmi amintesc că filmam pe timp de noapte, undeva într-o mlaştină din Louisiana, iar Blake nu era implicată în scena respectivă. Ne-a făcut însă o surpriză şi şi-a făcut apariţia cu nişte coşuri în mână. Pe lângă faptul că era în tocuri şi arăta de milioane, tocmai terminase de gătit prăjituri pentru întreaga echipă. A fost extraordinar", şi-a amintit Line.

Ceva mai târziu însă, frumoasa actriţă în vârstă de 23 de ani a mărturisit că a copt prăjiturile nu din altruism şi bunăvoinţă, ci pentru a-l sabota pe Ryan Reynolds, colegul ei de platou. "Nu mi se părea corect că trăgea mai tot timpul de fiare. Eu sunt femeia şi trebuie să arăt mai bine decât el, aşa că l-am sabotat cu o combinaţie de prăjituri şi zâmbete", a glumit Lively. Blake Lively ar putea da în curând lovitura pe plan profesional, dacă va reuşi să-i intre în graţii regizorului David O. Russell şi să primească astfel un rol în "The Silver Linings", continuarea peliculei "Luptătorul", (2010), distinsă cu premiul Oscar pentru cei mai buni actor şi actriţă în roluri secundare.

  • "Nu mi se părea corect că Ryan trăgea mai tot timpul de fiare. Eu sunt femeia şi trebuie să arăt mai bine decât el“ BLAKE LIVELY actriţă

MUŞCHI Ryan Reynolds, sătul de batoane proteice

Deşi avea deja o condiţie fizică de invidiat, Ryan Reynolds a făcut eforturi înainte de film pentru a mai câştiga câteva kilograme de masă musculară. Cea mai dificilă parte nu au fost însă exerciţiile fizice, ci alimentaţia specifică sportivilor de performanţă. Duşmanul său numărul unu au fost batoanele proteice, a declarat actorul pentru ediţia germană a revistei "OK"!. "Ajungi să molfăi în câteva luni aşa de multe batoane proteice încât îţi vine să îl vizitezi pe inventatorul lor cu o puşcă", a glumit Reynolds.

Întrebat ce superputeri i-ar plăcea să aibă în viaţa reală, Reynolds a recunoscut că i-ar plăcea să devină invizibil, pentru a se uita pe ascuns la femei dezbrăcate, însă a spus că ar alege totuşi o abilitate extraordinară care i-ar permite să vină în ajutorul omenirii. "Aş alege o superputere cu care să îi ajut pe oameni. Omenirea nu răsplăteşte oamenii invizibili care se furişează în dormitoarele fetelor", a spus Reynolds, adăugând că zborul ar fi o altă superputere pe care i-ar plăcea să o posede.