Evenimentul ZileiActualitateRuşii se laudă că au doborât mai multe drone ucrainene, după ce au atacat cu rachete Ucraina

Ruşii se laudă că au doborât mai multe drone ucrainene, după ce au atacat cu rachete Ucraina

Ruşii se laudă că au doborât mai multe drone ucrainene, după ce au atacat cu rachete Ucraina
Rusia a anunţat că a doborât drone în Crimeea anexată şi în regiunile Moscova, Belgorod şi Voronej şi a atins cu rachete un atelier de reparaţii de tancuri la Harkov.

Drone ucrainene dobprâte în mai multe regiuni din Rusia. Ministerul rus al Apărării anunţă că a doborât mai multe drone ucrainene în Crimeea anexată. La fel, şi în regiunile Moscova, Belgorod şi Voronej. Totodată, ruşii se laudă că o rachetă de a lor a atins un atelier de reparaţii de tancuri a fost atins de rachete relatează AFP.

Drone ucrainene în mai multe regiuni din Rusia

”Drone au fost interceptate deasupra unor zone în vestul, sud-vestul şi estul Peninsulei Crimeea. La fel,  au fost asupra districtelor Istra (vest) şi Domodedovo (sud) în regiunea Moscova, regiunilor Belgorod şi Voronej (sud-vest)”, a anunţat în noaptea de duminică spre luni, într-o postare pe Telegram, ministerul rus.

Trei drone au fost distruse duminică seara deasupra sud-vestului Crimeei, iar una în regiunea Belgorod, potrivit ministerului.

Dronele au lovit chiar si Kremlinul.
Drone de aasupra Moscovei. Sursa foto: captura video

Aceste aparate ridică la 13 numărul dronelor doborâte duminică de către apărarea rusă, dintre care nouă în Crimeea, potrivit apărării ruse. Moscova nu a anunţat nici victime şi nici pagube.

„Atelierele de producţie ale Uzinei de Blndate Harkov, unde se realizau repararea şi restaurarea vehiculelor blindate ale forţelor armate ale Ucrainei, au fost atinse într-un atac cu rachetă”, anunţă Ministerul rus al Apărării.

Ucrainenii vorbesc despre o întreprindere civilă

Kievul confirmă că ruşii au atacat masiv noaptea trecută Ucraina cu rachete şi drone. Ucrainenii susţin că toate 17 rachete şi majoritatea dronelor au fost distruse în aer.

Şeful administraţiei militare ucrainene, locale Oleg Sînegubov, a anunţat duminică, pe Telegram, că o întreprindere ”civilă” a fost atinsă. S-a întâmplat către ora 0.30 (şi ora României) de rachete şi că a izbucnit un incendiu.

Harkovul şi regiunea cu acelaşi nume se află imediat la sud de Begorodul rus.

Acest tip de atacuri ale Kievului împotriva teritoriului rus, capitalei ruse şi Crimeei anexate în 2014 s-au multiplicat în ultimele luni. Atacurile s-au înteţit în cadrul unei contraofensive ucrainene lansate la începutul lui iunie.


Accesează: