Evenimentul ZileiActualitateDronă cu bombă, pe ţărmul bulgăresc, la aproape 40 de kilometri de Vama Veche

Dronă cu bombă, pe ţărmul bulgăresc, la aproape 40 de kilometri de Vama Veche

Dronă cu bombă, pe ţărmul bulgăresc, la aproape 40 de kilometri de Vama Veche
O dronă de origine necunoscută, care avea ataşat un dispozitiv exploziv, a fost găsită pe coasta din Tiulenovo, Bulgaria. Drona se află chiar lângă portul de agrement al satului.

Dronă cu exploziv în Bulgaria. O dronă cu un dispozitiv exploziv ataşat a fost găsită pe coasta din Tiulenovo, duminică seară, informează Novinite.

Deocamdată nu este clar cum a ajuns drona pe ţărmul bulgăresc. Dacă a căzut din aer sau a fost luată de curent.

De asemenea, nu există nicio informaţie cu privire la provenienţa dronei, iar zona a fost izolată.

Radoslav Rusev, bărbatul care a alertat serviciile de urgenţă a făcut fotografiile dronei. El a explicat la Televiziunea Naţională că, după aproape 12 ore, nu există nicio anchetă în acest caz.

„Am văzut bomba pe drona care este lipită de ea. Este foarte clar vizibilă în imagini.Am alertat serviciile de urgenţă la ora 21:40 aseară. Până acum nu a existat niciun răspuns la semnalul meu, cu excepţia faptului că drumul spre Golful Tyulenovo este închis. Aşteptăm de zece, unsprezece ore ca să se întâmple ceva”, a declarat Radoslav Rusev.

Primarul comunei Şabla, Marijan Zhechev, a explicat că se aşteaptă sosirea unei echipe de la Ministerul Apărării.

Aseară, în jurul orei 21:30, am primit un telefon care spunea că există un obiect similar adus de valuri. Începând cu ora 22:10 aseară, zona a fost izolată. Acţiunea în acest moment este un ordin de a izola zona pentru a proteja viaţa şi sănătatea oamenilor care locuiesc în zonă până la sosirea autorităţilor Ministerului Apărării, a declarat Zhechev.

Dronă asemănătoare celor folosite în Ucraina

Întrebat dacă se cunoaşte originea dronei, primarul din Shabla a comentat că „din ceea ce se poate vedea de la distanţă, este una dintre cele folosite în războiul din Ucraina„.

Drona se află chiar lângă portul de agrement al satului, la apropae 40 de kilometri de Vama veche.

„Din fericire, în acest moment bate vântul şi nicio barcă nu a ieşit încă în larg”, a declarat Georgi Todorov, unul dintre primii localnici care au văzut drona în această dimineaţă.

Drona
Dronă.  Sursa foto: Captură CNN

Geniştii au mers să neutralizeze bomba

O echipă modulară de eliminare a muniţiilor de la Baza navală din Varna a fost activată în această dimineaţă, în urma unui raport privind găsirea unei părţi dintr-o dronă de care era ataşat un obiect asemănător cu muniţia.

Echipa de specialişti formată din cinci militari a plecat la ora 6:10 în această dimineaţă. La faţa locului, echipa specializată va efectua o recunoaştere a obiectului. După care se va lua o decizie cu privire la locul unde va fi eliminat.

Militarii acţionează după ce au primit o solicitare din partea guvernatorului regional al regiunii Varna şi din ordinul şefului apărării.


Accesează: