Vor exista în Rusia represalii după alegerile prezidențiale? Se pare că da

Vor exista în Rusia represalii după alegerile prezidențiale? Se pare că da Ar putea rezulta represiuni în Rusia după alegerile prezidențiale din 2024, în urma deciziei lui Vladislav Davankov de a coopera cu Boris Nadejdin, candidatul interzis de Kremlin. Sursa Foto -Wikipedia Commons

Ar putea rezulta represiuni în Rusia după alegerile prezidențiale din 2024, în urma deciziei lui Vladislav Davankov de a coopera cu Boris Nadejdin, candidatul interzis de Kremlin.

Vor exista în Rusia represalii după alegerile prezidențiale din martie 2024?

Se pare că da, vor exista, a declarat analistul politic şi cercetător la Institutul Finlandez pentru Relații Internaționale Margarita Zavadskaia, care a oferit detalii inclusiv despre cine ar putea fi vizat.

Boris Nadejdin nu poate candida la alegeri

Candidatul la președinție din partea Partidului Novîe Liudi (Oameni Noi, n.trad.) Vladislav Davankov mizează pe o cooperare cu politicianul Boris Nadejdin, pe care Comisia Electorală Centrală din Rusia a refuzat să-l înregistreze în calitate de candidat în cursa prezidenţială, scrie Kommersant.

Ne puteți urmări și pe Google News

Publicația Kommersant relatează că Davankov dorește să ajungă la un acord cu Nadejdin pentru a include o parte din tezele lui în programul său electoral.

Comisia Electorală Centrală din Rusia a refuzat pe 8 februarie să-l înregistreze pe Boris Nadejdin în calitate de candidat la președinție, motivând că peste nouă mii din cele 60 de mii de semnături verificate adunate în sprijinul lui Nadejdin erau invalide (în timp ce este permisă la înregistrarea unui candidat o eroare nu mai mare de 5%, iar Comisia a anunţat că exista o eroare de aproximativ 15%).

Boris Nadejdin, Alegerile prezidențiale din Rusia

Boris Nadejdin / Sursa foto: TVR Moldova

Boris Nadejdin era singurul candidat anti-război

Nadejdin era singurul politician rus care urma să participe la alegerile prezidențiale din Rusia de pe o poziție anti-război.

Alți politicieni ruși de opoziție, de exemplu Maxim Kaţ și asociații lui Alexei Navalnîi, au strâns semnături în sprijinul lui Nadejdin.

După ce lui Nadejdin nu i-au permis să candideze la alegeri, Ivan Jdanov, directorul Fundației Anticorupție și aliat al lui Alexei Navalnîi, le-a cerut cetăţenilor ruși să susțină mitingul „La prânz împotriva lui Putin”.

Acțiune împotriva dictatorului rus

Acţiunea prevede că cei care votează împotriva lui Putin să se prezinte la secțiile de votare la ora 12:00.

Este vorba despre un vot de protest împotriva preşedintelui rus, Vladimir Putin, la alegerile prezidențiale din Rusia, a declarat analistul politic, cercetător la Institutul Finlandez pentru Relații Internaționale Margarita Zavadskaia, relatează Meduza. ( www.meduza.io - 12 februarie, ora 15:33)

Traducere: Violeta Drăguță/RADOR RADIO ROMÂNIA