Rusia își va forma o divizie specială de submarine înarmate cu torpile Poseidon până la sfârșitul anului 2024

Rusia își va forma o divizie specială de submarine înarmate cu torpile Poseidon până la sfârșitul anului 2024

Rusia are în vedere să își formeze o divizie de submarine care să transporte torpile cu capacitate nucleară Poseidon în Flota țării din Pacific până la sfârșitul anului 2024 sau în prima jumătate a anului 2025.

Anunțul a fost făcut, luni, de agenția de presă TASS și vine după ce Rusia a afirmat în luna ianuarie că a produs primul set de torpile Poseidon, la patru ani după ce președintele Vladimir Putin a anunțat acest tip fundamental de armă nucleară strategică și a confirmat că ea va avea propria sursă de energie nucleară.

Infrastructura pentru submarine va fi finalizată până anul viitor

De asemenea, anunțul vine la câteva zile după ce Rusia a anunțat că infrastructura de coastă pentru submarinele care vor transporta torpilele Poseidon va fi finalizată în Peninsula Kamchatka, până la începutul anului viitor. Acolo se află baza de submarine cu rachete nucleare balistice a Flotei rusești din Pacific.

Decizia de a forma o divizie de submarine nucleare cu destinație specială în Kamchatka a fost luată. Vorbim despre decembrie 2024 sau prima jumătate a anului 2025”, potrivit agenției ruse de presă, potrivit HotNews.ro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate că există deocamdată destul de puține detalii despre Poseidon, se pare că ar fi o combinaţie între o torpilă şi o dronă care poate fi lansată de pe un submarin nuclear.

Tensiunile dintre SUA și China au determinat modernizările de la baza nucleară rusă

În prezent, torpilele sunt în curs de dezvoltare pentru a fi desfăşurate pe submarinele cu propulsie nucleară Belgorod şi Habarovsk. „Lucrările de construire a infrastructurii de coastă pentru baza a două submarine speciale în Kamceatka ar urma să fie finalizată către începutul anului viitor”, a declarat pentru TASS o sursă anonimă din domeniul apărării.

De asemenea, aceasta a mai dezvăluit că un nou division este în curs de formare ca parte a forţelor submarine ale Flotei din Pacific, care va include nu numai Belgorod şi Habarovsk, ci şi alte submarine. Ele vor participa la sarcinile de descurajare strategică.

Modernizarea majoră a bazei nucleare a Rusiei intervine pe fondul tensiunilor tot mai mari dintre SUA şi China cu privire la influenţa în Pacificul de Vest.