Evenimentul ZileiInternationalRusia își consolidează trupele în Crimeea. Noi fotografii din satelit ridică nivelul de îngrijorare în Occident

Rusia își consolidează trupele în Crimeea. Noi fotografii din satelit ridică nivelul de îngrijorare în Occident

Rusia își consolidează trupele în Crimeea. Noi fotografii din satelit ridică nivelul de îngrijorare în Occident
Armata rusească își consolidează forțele din Crimeea și de la granița cu Ucraina, în ciuda declarațiilor oficialilor de la Kremlin, că nu-și doresc războiul.

O serie de noi imagini din satelit arată că oficialii ruși una spun și alta fac în realitate. Rusia continua să aducă forțe militare în peninsula Crimeea, dar și în apropierea graniței cu Ucraina. Fotografiile au fost realizate de o companie privată americană, Maxar Technologies.

Rusia a continuat să mobilizeze trupe la granița cu Ucraina, în timp ce presează Statele Unite să ofere garanții de securitate, după cum relatează Reuters. Agenția nu a reușit să obțină o confirmare independentă a fotografiilor apărute.

Noile imagini care au fost difuzate zilele acestea arată o bază militară din Crimeea, peninsula pe care Rusia a anexat-o, de la Ucraina, în anul 2014. Aici au fost dislocate, conform imaginilor mai multe sute de vehicule blindate și tancuri. Fotografia a fost analizată prin comparație cu o altă imagine realizată, tot din satelit, în luna octombrie. La data respectivă, baza militară era pe jumătate goală.

sursa foto. Digi 24

Răspunsul Kremlinului la noile imagini

Compania americană spune că o nouă unitate formată din câteva sute de blindate, care includ vehicule de luptă de infanterie din seria BMP, tancuri, artilerie autopropulsată și echipamente de apărare aeriană, a sosit la garnizoana rusă.

„În ultima lună, imaginile noastre prin satelit de înaltă rezoluție au detectat o serie de noi desfășurări rusești în Crimeea, precum și în mai multe zone de antrenament din vestul Rusiei de-a lungul graniței cu Ucraina”, a arătat Maxar într-un comunicat.

Pe de altă parte, Kremlinul a precizat că își rezervă dreptul de a-și muta propriile forțe pe teritoriul său așa cum crede de cuviință. De asemenea, oficialii ruși au reluat vechile declarații conform cărora țările occidentale fac manevre militare provocatoare în apropierea granițelor rusești.

Sursa: Facebook/POTUS

Contre între Moscova și Washinghton

Președintele american Joe Biden și alți lideri occidentali susțin că Moscova pare să ia în considerare un atac asupra Ucrainei. În ciuda faptului că Moscova a respins aceste acuzații, în mod repetat. , lucru pe care Moscova l-a negat în mod repetat.

„Trebuie să ne gândim să ne asigurăm perspectivele de securitate nu doar pentru azi şi pentru săptămâna viitoare, ci pentru viitorul apropiat. Voi sunteţi cei care trebuie să ne oferiţi garanţii imediate, acum. Şi nu să prelungiţi negocierile decenii la rând”, a adăugat Putin, într-un mesaj pentru liderii occidentali.

De altfel, liderii americani, europeni și ucraineni au acuzat Rusia că își consolidează efectivele lângă granița cu Ucraina începând din octombrie. Aceasta după o scurtă acumulare anterioară în luna aprilie.

„Faptele arată clar că singura agresiune pe care o vedem la graniţa Rusiei şi Ucrainei o reprezintă creşterea prezenţei militare a ruşilor şi retorica belicoasă a liderului Rusiei”, a spus Jen Psaki, purtătoarea de cuvânt de la Casa Albă.

 

 

 


Accesează: