Evenimentul Zilei > International > Rusia își consolidează forțele în Marea Mediterană. Marina rusă va deschide un șantier naval în Siria
Rusia își consolidează forțele în Marea Mediterană. Marina rusă va deschide un șantier naval în Siria

Rusia își consolidează forțele în Marea Mediterană. Marina rusă va deschide un șantier naval în Siria

Până la sfârșitul lunii august, Flota Rusiei din Marea Neagră va avea un șantier operațional în punctul rusesc de logistică navală din Tartus, Siria, relatează agenția de știri TASS care citează o sursă din marina rusă.

„La sfârșitul lunii august, complexul de reparații navale al Flotei Mării Negre din portul Tartus, Siria, va începe să funcționeze și va putea executa reparații minore navelor și submarinelor din dotarea unităților operaționale permanente ale Marinei Ruse în Marea Mediterană”, a declarat sursa, menționând că au fost cumpărate utilaje moderne pentru noul șantier naval.
Până acum, astfel de reparații au fost efectuate în ateliere plutitoare din Tartus, pe o bază de rotație, la fiecare șase luni.

În 2017, Rusia și Siria au semnat un acord care-i permite Rusiei să gestioneze un punct de logistică în Tartus timp de 49 de ani. Conform acordului, Rusia poate staționa până la 11 nave în portul Tartus, inclusiv nave cu energie nucleară. În acord, a fost prevăzută o extindere a instalațiilor de reparare de care dispune baza.
De „Ziua Marinei”, 28 iulie, a avut loc o paradă în Tartus, la care au participat și submarinul diesel-electric „Stary Oskol”, fregata „Amiral Grigorovici”, vasul de patrulare „Pytlivy”, bărcile cu rachete mici „Veliky Ustyug” și „Uglich”, un atelier plutitor de reparații pentru nave, un remorcher de salvare pe mare, precum și bărci anti-sabotaj și de patrulare.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: