Evenimentul Zilei > Economie > Rusia, decizie radicală! Îşi va suspenda exporturile până la 1 iulie
Rusia, decizie radicală! Îşi va suspenda exporturile până la 1 iulie

Rusia, decizie radicală! Îşi va suspenda exporturile până la 1 iulie

Deși este principalul exportator mondial de grâu, Rusia îşi va suspenda exporturile de mai multe varietăţi de cereale (grâu, secară, orz şi porumb) până la 1 iulie, a anunţat duminică Ministerul rus al Agriculturii.

La începutul lunii aprilie, Rusia a hotărât să-și limiteze exporturile de cereale până la șapte milioane de tone, măsură valabilă până la data de 30 iunie. Această decizie e fost criticată vehement de organizaţiile multilaterale, precum FAO, OMC şi OMS, care se tem că aceste restricţii în vreme de pandemie vor crea penurii alimentare.

Însă, duminică, aceste cote fuseseră „epuizate în întregime”, a precizat ministerul într-un comunicat.

Guvernul de la Moscova anunţase la jumătatea lunii martie că intenţionează să instituie restricţii în exporturi la anumite produse alimentare din cauza pandemiei de COVID-19 cu scopul de a asigura stabilitatea pieţei naţionale.

Această decizie riscă să crească şi mai mult preţurile, deja ridicate: vineri pe Euronext, tona de grâu tindea să fie tranzacţionată cu 199 de euro la scadenţa lunii mai, iar tona de porumb, la cea din iunie, de 165, 75 euro, anunță Agerpres.

Publicat in categoriile: Economie
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: