Rusia avertizează Republica Moldova „să nu repete politica sinucigașă a Ucrainei“. Aluzii și la adresa României

Rusia avertizează Republica Moldova „să nu repete politica sinucigașă a Ucrainei“. Aluzii și la adresa României Vladimir Putin. Sursa foto: Arhiva EVZ

Un senator rus amenință Republica Moldova, după ce autoritățile de la Chișinău au anunțat că iau în calcul renunțarea la neutralitate și aderarea la NATO. Andrei Klimov susține și că România este cea mai înapoiată țară din NATO.

Rusia amenință din nou Republica Moldova după ce autoritățile de la Chișinău au anunțat că iau în calcul să renunțe la neutralitatea înscrisă în Constituție și nu exclud aderarea la NATO în viitorul apropiat.

Amenințare directă

Senatorul rus Andrei Klimov a avertizat-o pe Maia Sandu să nu repete „politica sinucigașă“ a lui Volodimir Zelenski. „Această doamnă are 50 de ani. Înseamnă că a trăit în URSS până la 20 de ani. Ar trebui să cunoască istoria noastră comună și nu ar trebui pună soarta poporului său în mâinile Occidentului, ai membrilor NATO pro-americani care chiar acum au nevoie de mai multă carne de tun pentru a se război cu Rusia pe câmpul de luptă.

Populația ucraineană scade tot mai mult în fiecare zi, datorită grijii lui Biden și a europoizilor care îl slujesc. Iar economia sa, cândva cea mai înfloritoare din URSS, este în ruină, datorită conducătorilor săi din NATO. Chiar este Sandu atât de indiferentă față de moldoveni și atât de dependentă de Washington, încât este gata să repete politica sinucigașă a unor trădători naționali din Ucraina vecină precum Poroșenko și Zelenski?” a scris Andrei Klimov, pe canalul său de Telegram.

Ne puteți urmări și pe Google News

Senatorul rus a aruncat săgeți și în privința României și a lansat o întrebare retorică. „Oare Maia Sandu vrea să facă din Republica Moldova o provincie a României, cea mai înapoiată țară din NATO?“, potrivit deschide.md. 

Teama de conflict

Războiul din Ucraina a determinat autoritățile de la Chișinău să se gândească din ce în ce mai mult la renunțarea la neutralitatea înscrisă în Constituția țării. Președintele Maia Sandu a spus că există discuții privind capacitatea Republicii Moldova de a se apăra singură în contextul unei invazii. Șeful statului a mai adăugat că se ia în calcul aderarea la o alianță mai mare. Sandu a punctat că renunțarea la neutralitatea țării se va întâmpla doar printr-un proces democratic.

„Republica Moldova este o un stat pașnic. Nu Moldova este cea care a pornit un război împotriva vecinilor săi. Propaganda rusă a reușit să convingă o parte a populației că neutralitatea înseamnă că nu trebuie să investești în sectorul tău de apărare, că neutralitatea înseamnă că nu faci nimic și nu ai capacitatea de a te apăra, ceea ce este greșit”, a declarat Maia Sandu pentru Politico.