Visul progresiștilor din lumea liberă e pe cale să se împlinească... în Rusia. Cel mai de încredere colaborator al lui Putin vorbește deschis despre vaccinarea obligatorie.
Cu siguranță, Putin crede în Dmitri Medvedev ca în sine însuși. "Țarul" este atât de convins de devotamentul colaboratorului său, încât între 2008 și 2012 i-a îngăduit să-i țină cald scaunul de președinte al Federației Ruse.
Medvedev n-a căutat să profite de situație. Când constituția i-a îngăduit lui Putin să candideze din nou, Medvedev s-a purtat ca o adevărată dublură. S-a ridicat cuminte de la masa puterii și i-a lăsat locul de onoare stăpânului său. De altfel, Medvedev a avut rolul său și în artificiile constituționale care îi vor permite lui Putin să conducă Rusia până la adânci bătrîneți. Pe 15 ianuarie 2020, Medvedev și-a dat demisia din fubncția de premier, împreună cu restul guvernului, pentru a-i permite președintelui rus să facă schimbări constituționale pe care le voia.
Medvedev sondează terenul
Pentru serviciile făcute "Țarului", Medvedev a primit funcția de vicepreședinte al Consiliului de Securitate al Rusiei. Și aici e tot dublura lui Putin, care, evident, conduce și acest consiliu. Acum, din câte se pare, Putin s-a hotărât să-i dea și alte însărcinări devotatului său colaborator. De pildă, aceea de a lansa baloane de încercare și a testa răspunsul alegătorilor. În Rusia urmează alegeri parlamentare și Putin nu vrea să riște vreun eșec. Drept urmare, propunerea cu vaccinarea anticipată a fost aruncată în dezbatere de Medvedev. Dacă iese prost și rușii nu agreează propunerea, toate se vor sparge în capul lui Medvedev. Dacă ideea e bine primită, atunci Putin poate să și-o asume,
Cum justifică Medvedev vaccinarea obligatorie?
În Rusia, ideea de libertate n-a fost niciodată la modă. Din timpuri imemoriale, cei mari au dat ucazuri , iar mujicii s=au repezit să le execute . Acum, Dmitri Medvedev încearcă să înveștmânteze vechiul obicei într-o haină morală Potrivit vicepreședintelui Consiliului de Securitate al Federației Rus eeste necesar să se determine ce este mai important - libertatea individuală sau protecția întregii populații. Medvedev a adăugat că problema ar trebui rezolvată de avocați și oameni care „sunt practic angajați în vaccinare”. Deocamdată, a spus Medvedev, în Rusia vaccinarea e voluntară. "Dar, uneori, în interesul statului, în interesul protejării majorității covârșitoare a populației, astfel de decizii pot fi obligatorii. Aici se poate schimba relația dintre voluntariat și obligație în favoarea obligației", a spus Medvedev. la Forumul juridic internațional din Sankt Petersburg.
Vaccinarea împotriva COVID-19 în Rusia
În prezent, trei vaccinuri împotriva coronavirusului sunt disponibile în Rusia - Sputnik V, EpiVacCorona și KoviVak. Guvernul a raportat anterior că peste 25 de milioane de persoane au primit prima doză a vaccinului. 9,4 milioane de ruși au primit și cea de a doua doză, anunță ediția electronică a ziarului Pravda.