Rusia amenință din nou cu un Război Mondial, care ar însemna Apocalipsa. Mișcarea care pune omenirea în pericol

Photo 118488088 © Korn Vitthayanukarun | Dreamstime.com

Pentru a proteja Peninsula Crimeea, anexată de Rusia de la Ucraina, în 2014, apropiații lui Vladimir Putin lansează amenințări teribile. Este și cazul lui Dimitri Medvedev, care vorbește despre un posibil Război Mondial.

Rusia amenință din nou cu izbucnirea celui de-Al Treilea Război Mondial. Despre acest conflict apocaliptic a vorbit fostul președinte, mâna dreaptă a lui Vladimir Putin, Dimitri Medvedev. El a afirmat că Occidentul ar putea provoca haos, dacă se va implica în problema Peninsulei Crimeea.

Amenințarea directă lansată de Dimitri Medvedev, pericol de Război Mondial

Orice amestec din partea unui stat membru NATO ar putea echivala cu o declaraţie de război la adresa Rusiei, care ar putea conduce la al treilea război mondial" a declarat luni fostul preşedinte rus Dmitri Medvedev, informează marţi Reuters.

„Pentru noi, Crimeea este o parte a Rusiei. Şi asta înseamnă pentru totdeauna. Orice încercare de intruziune în Crimeea este o declaraţie de război împotriva ţării noastre”, a declarat Medvedev pentru site-ul de ştiri Argumentî i Faktî.

„Şi dacă acest lucru este făcut de către un stat membru NATO, asta înseamnă conflict cu întreaga alianţă nord-atlantică; un Al Treilea Război Mondial. O catastrofă completă”.

El a mai declarat că dacă Finlanda şi Suedia se alătură NATO, Rusia îşi va consolida graniţele şi va fi pregătită pentru măsuri de represalii care ar putea include perspectiva instalării de rachete hipersonice Iskander „în pragul lor”. Dmitri Medvedev deține, în prezent, funcția de vicepreşedinte al Consiliului de Securitate al Rusiei, conform Agerpres.

Atac la România și Republica Moldova

În urmă cu câteva zile, Dmitri Medvedev spunea că Armata Roșie „a eliberat” Moldova, în al Doilea Război Mondial, când a anexat-o, în baza înțelegerii cu Germania Nazistă, la Uniunea Sovietică. Oficialul de la Moscova nu vede cu ochi buni apropierea dintre România și Moldova. Iar în acest sens el spune că Moldova va fi acceptată în UE doar în urma unirii cu România, iar nu ca stat de sine stătător.

„Moldova a intrat într-o coadă lungă pentru aderarea la UE, care se întinde pentru zeci de ani. Succes! Dar se vrea mai repede. Prin urmare, o altă modalitate de a obține aderarea la UE devine mult mai relevantă: crearea unei noi Românii Mari (România Mare)”, a scris politicianul pe canalul său de Telegram.