Evenimentul Zilei > International > Rusia a pierdut 23 de MILIARDARI într-un an!
Rusia a pierdut 23 de MILIARDARI într-un an!

Rusia a pierdut 23 de MILIARDARI într-un an!

Numărul miliardarilor ruși a căzut de la 111 la 88 în timpul crizei economice de anul trecut, potrivit datelor publicate joi de Forbes.

Cu o econonie care a suferit cumplit de pe urma devalorizării rublei, a prăbușirii prețului petrolului și a sancțiunilor internaționale, averea totală a celor mai bogați oameni din Rusia s-a micșorat cu 73 de miliarde de dolari.

Oamenii de afaceri Boris Rotenberg și Iuri Kovalciuk, ambii sancționați de Statele Unite și de UE din cauza legăturilor strânse cu Vladimir Putin, se află printre cei ieșiți de pe lista miliardarilor. Averea lui Rotenberg a scăzut de la 1,7 miliarde la doar 950 de milioane de dolari, iar cea a lui Kovalciuk a căzut la 650 de milioane, de la 1,4 miliarde.

Mogulul metalului, Vladimir Potanin, a ajuns cel mai bogat om din Rusia, cu o avere de 15,4 miliarde de dolari, deși în 2014 se plasa pe locul 7. Pe locul 2 s-a menținut Mihail Fridman, cu 14,6 miliarde, în vreme ce fostul lider, Alisher Usmanov, a ajuns al treilea, cu o avere de 14,4 miliarde de dolari.