Rusia a construit o navă de patrulare la câteva săptămâni după atacul conductelor Nord Stream

Rusia a construit o navă de patrulare la câteva săptămâni după atacul conductelor Nord StreamSursa: IDF

O „nouă eră” a început după introducerea unei nave de patrulare rusă, la câteva săptămâni după un atac semnificativ asupra conductelor Nord Stream, care a dus la speculații globale masive. Naval News a raportat despre introducerea „Purga”, o navă de patrulare care face parte din Serviciul Federal de Securitate al Federației Ruse.

Georgi Poltavchenko, președintele Consiliului de Administrație al United Shipbuilding Corporation, a spus că s-au întâmplat multe între introducerea Purga în urmă cu aproximativ doi ani și lansarea lui pe 7 octombrie. Așa cum a reflectat recentul act de terorism internațional asupra gazoductelor Nord Stream, Occidentul a depășit limitele rațiunilor și se străduiește să priveze țara de avantajele sale strategice.

Mai multe tipuri de vehicule subacvatice

Prin urmare, navele de frontieră precum Purga vor fi necesare pentru flota noastră pentru a proteja și păstra granițele ruse. Luni, agenția de știri de stat rusă Tass a raportat că Marina SUA a informat că un zbor de recunoaștere P-8A Poseidon descoperit în apropierea gazoductului Nord Stream 2 din Marea Baltică la doar câteva ore după ce daunele detectate nu au avut nicio legătură cu scurgerile.

Căpitanul Marinei SUA, Tamara Lawrence, a raportat că SUA nu au implicare. Lawrence a menționat că aeronava US Navy numită P-8A Poseidon, reflectată în datele urmărite de un anumit zbor de recunoaștere maritimă-Marea Baltică, nu are legătură cu scurgerea observată din conductele Nord Stream.

Luni, a fost informat că Biroul Central de Proiectare Rubin a colaborat cu Ministerul Apărării al Rusiei pentru a dezvolta peste zece tipuri de vehicule subacvatice fără echipaj (UUV). Această evoluție urmează rapoartele conform cărora submarinul rusesc Belgorod de aproape 14.700 de tone ar trebui să facă un test pe torpila Poseidon – denumită „arma apocalipsei” datorită capacității sale de a lovi un tsunami nuclear – ar fi eliberat baza în apele Mării Albe.

Operațiunile Rusiei

Tass a raportat că încă o navă, corveta de clasă Project 21631 Buyan-M Grad, efectuează teste de manevrabilitate, vibrații și viteză în apele Mării Baltice. Acestea urmau să efectueze teste de tragere împotriva țintelor aeriene și maritime.

Norman Friedman, un expert istoric și analist internațional al apărării, care a scris mai mult de 40 de cărți, a informat Newsweek că rușii au fost interesați de operațiuni unice și critice pe care le-a numit „mai mult operațiuni de tip KGB decât militar”. El a adăugat că marina rusă a cheltuit mult mai mult pe submarine decât pe nave de suprafață.

Nicio națiune, cu excepția Rusiei, nu pare să fi făcut investiții comparabile în așa ceva, iar vehiculele ca acestea sunt „opțiuni interesante” în potențialele atacuri lansate asupra Occidentului, potrivit Marine Insight.