"Rusescu poate să-mi bată recordul de goluri cu Dinamo"

"Rusescu poate să-mi bată recordul de goluri cu Dinamo"

Florea Voinea, cel mai bun marcator stelist în derby-urile cu "câinii", crede că vâlceanul îi poate depăşi numărul de reuşite (13) cu "roş-albii". Şi Gabi Balint e încântat de Raul

Steaua a învins-o duminică seară, pe "Naţional Arena", pe marea rivală Dinamo, cu scorul de 3-1 şi mărşăluieşte fără adversar spre titlul cu numărul 24. Succesul "roş-albaştrilor" a fost obţinut şi cu ajutorul substanţial al arbitrului belgian Alexandre Boucaut, care a trecut cu vederea două penalty- uri evidente pentru Dinamo şi i-a acordat unul fantomatic Stelei. Mai mult, "câinii" au mirosit ceva necurat şi-n ograda proprie. "A fost un jucător care a tot încercat să comită lovitură de la 11 metri", a acuzat acţionarul dinamovist Ionuţ Negoiţă.

  • DERBY-UL ROMÂNIEI. Steaua - Dinamo, scor 3-1. Rusescu şi arbitrul belgian au muşcat din "câini"

Condiţia ca să rescrie istoria Dincolo de problemele de arbitraj şi de suspiciunile legate de corectitudinea cu care şi-au apărat şansele jucătorii, "roş-albii" nu mai ştiu pe unde să scoată cămaşa după ultimele episoade din "unicul derby". Steaua a învins-o pe Dinamo de patru ori consecutiv în ultimele partide (2-1 în finala Cupei din 2011, 3-1, în deplasare, şi 3-2, acasă, în ediţia precedentă a Ligii I şi acest 3-1), un record pentru "roş-albaştri" în istoria întâlnirilor directe cu rivalii. Coşmarul dinamoviştilor poartă un nume nou: Raul Rusescu. Vâlceanul a marcat de cinci ori în poarta "câinilor" în ultimele trei partide. De la actualul dinamovist Ionel Dănciulescu (n.r. - care a jucat în Ghencea în perioada 1997-2001, timp în care a punctat de 8 ori în poarta "roş-albilor"), niciun alt stelist n-a mai fost atât de eficace în disputele cu rivalii.

  • Un dinamovist spune că ultimele patru victorii ale Stelei cu "câinii" au fost dubioase

Florea Voinea, stelistul cu cele mai multe goluri marcate în poarta dinamoviştilor - 13, în perioadele 1961-1970 şi 1973-1973 - crede că Rusescu poate rescrie istoria "unicului derby". "Rusescu poate să-mi bată recordul de goluri cu Dinamo dacă mai stă la Steaua. De fapt, nici nu contează că eu am cele mai multe goluri marcate cu Dinamo. Raul joacă foarte bine din poziţia de al doilea vârf. Poate că nu excelează la viteză, dar compensează prin ştiinţa jocului şi prin execuţii. E şi un caracter frumos, e modest, nu e încrezut. Şi asta îl ajută", ne-a declarat ieri Florea Voinea. "Eu n-am dat cinci goluri cu Dinamo în nouă ani" Gabi Balint, câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Steaua, este şi el încântat de prestaţiile lui Rusescu. "El a dat cinci goluri în trei meciuri cu Dinamo. Eu, în nouă ani, nu mai ştiu câte am dat cu Dinamo, dar sigur n-au fost cinci. Bravo lui! E un atacant cu simţul golului, ştie să se demarce, are execuţii şi, ce e foarte important, ratează puţin. Singur se va impune şi în naţională", ne-a declarat ieri Gabi Balint. Steliştii sunt la picioarele golgheterului Ligii I (n.r. - are 11 goluri în 14 etape), numai Gigi Becali nu înţelege că atacantul este indispensabil echipei. Cu câteva zile în urmă, Becali spunea că vrea alt jucător pentru acea poziţie: "Tatu negociază contractul. E un jucător de care Steaua are nevoie urgentă, fix pe poziţia unde evoluează Rusescu. Dacă îl pui pe Tatu acolo, îi năucim pe toţi".

Ne puteți urmări și pe Google News
  • DERBY-UL ROMÂNIEI. Steaua - Dinamo 3-1! "Câinii" mor când vor stăpânii!

5 goluri a marcat Raul Rusescu în poarta "câinilor" în ultimele trei derby-uri Atac pe Facebook: "Eşti un nenorocit" Arbitrul belgian Alexandre Boucaut (foto) i-a scos din minţi pe dinamovişti cu prestaţia jalnică de la derbyul cu Steaua. Suporterii "câinilor" au împânzit cu mesaje dure o pagină de Facebook "dedicată" controversatului fluieraş de către suporterii lui FC Bruges, care, la rândul lor, s-au considerat dezavantajaţi de "fluieraşul" - bancher. "Eşti un nenorocit, ai viciat rezultatul pentru că ai dat un penalty inexistent, în timp ce la două penalty-uri clare pentru Dinamo ai închis ochii. Sper ca UEFA să vadă ce imbecil eşti!", i-a scris un dinamovist într-unul dintre cele mai "cuminţi" mesaje. "Câinii" au folosit mediul online pentru a-şi expune şi alte supărări. Ionel Culina, ofiţerul de presă al grupării din Ştefan cel Mare, a postat, tot pe Facebook, un mesaj în care acuză Steaua că face blaturi pe bandă rulantă: "Echipa cu cele mai bune cifre, singura echipă cu amicale în program şi-n timpul sezonului, 5-1, 3-0, 4-0 acasă sau / şi 3-4, 1-2 în deplasare, puncte pentru România, palat, tot ce trebuie!". "Bonetti nu e de Dinamo" Dario Bonetti (foto), antrenorul echipei Dinamo, a intrat din nou în gura contestatarilor dirijaţi de fraţii Ioan şi Victor Becali, cei mai mari duşmani ai italianului. "Bonetti nu e antrenor de Dinamo. Dacă îţi permiţi să-l ţii rezervă pe Dănciulescu, atunci ce lot ai? Eu sunt de principiu că trebuie să joci. Dinamo nu a jucat nimic şi a luat trei, dacă jucau poate luau patru, dar poate câştigau cu 2-0. Dinamo are lot de locul 2", a spus Dumitru Dragomir, preşedintele LPF.

  • HOPA şi MITICĂ: "Bonetti nu e antrenor de Dinamo"

Bonetti l-a acuzat pe "Corleone", imediat după meci, că "e de partea Stelei" şi i-a transmis "să nu mai aducă străini care fluieră aiurea". Şefii clubului Dinamo nu dau semne că vor să scape de Bonetti, deşi echipa traversează un sezon ruşinos. Probabil că la mijloc este şi lipsa unei alte variante viabile.