Rugăciunea pe care s-o rostești marți, 10 octombrie. Scapi de necazuri

Rugăciunea pe care s-o rostești marți, 10 octombrie. Scapi de necazuriSursa: Pixabay

Sfântul Ambrozie de la Optina este prăznuit în data de 10 octombrie. Credincioșii ortodocși rostesc, marți, rugăciuni închinate Sfântului pentru alungarea necazurilor, dar și pentru spor în casă.

Sfântul Ambrozie de la Optima este sărbătorit în fiecare an pe data de 10 octombrie. De altfel, în calendarul bisericii greco-catolice astăzi este sărbătorit Sfântul Eulampie și sora sa Eulampia. Totodată, în biserica romano-catolică, astăzi este prăznuit Sfântul Daniel Comboni.

Sfântul Ambrozie de la Optina întruchipează simbolul unei vieți trăite întru Hristos. Rugăciunea către Sfântul Ambrozie de la Optina poate fi rostită în fiecare zi de marți de către credincioși. De asemenea, în perioadele dificile ale vieții, această rugăciune poate fi de mare ajutor fiind considerată un adevărat pansament pentru suflet.

Rugăciunea către Sfântul Ambrozie de la Optina pe care să o rostești marți

Sfântul Ambrozie de la Optina să născut în anul 1812 în Tambov, Rusia. În perioada tinereții, respectiv la  23 de ani, acesta s-a îmbolnăvit. Odată cu un astfel de impas, Ambrozie a făcut o promisiune importantă în fața lui Dumnezeu. Aceasta prevedea că dacă va primi însănătoșirea cu ajutorul divinității, tânărul  Ambrozie urma să ia calea bisericii.

După ce a fost lecuit de boală, Ambrozie nu a putut prelua responsabilitatea monahală. Nu abandonat însă niciodată clipă rugăciunea. Astfel, în fiecare noapte tânărul care avea să devină sfânt mergea să se roage în livadă sau în podul casei.

Rugăciune către Sfântul Ambrozie

Sfântul Ambrozie de la Optina, Sursa: Wikipedia

La un moment dat,  în timp ce mergea prin pădure, Ambrozie a auzit o voce.  Aceasta îi reamintea de promisiunea făcută lui Dumnezeu. Din momentul respectiv, tânărul a lăsat deoparte viața lumească și s-au îndreptat către mănăstire. Sfântul Ambrozie a îmbrățișat rugăciunea și viața curată în cadrul mănăstirii Optina.

Cuviosul Ambrozie a urcat rapid pe treptele monahale datorită calităților pe care le avea. Sfântul putea vedea necazurile și suferințele oamenilor. De altfel acesta se ruga pentru fiecare în parte. Ultimii ani din viața Sfântului Ambrozie au fost dificili. A fost imobilizat la pat, însă nu a lăsat niciodată deoparte rugăciunea și gândul smerit.

Astfel, credincioșii care trec prin necazuri citesc rugăciunea Sfântului Ambrozie de la Optina. Aceasta aduce spor în casă, precum și liniștea sufletească.

Rugăciune puternică pentru depășirea necazurilor

O, Mare Stareț și Drept al lui Dumnezeu, Cuvioase părinte al nostru Ambrozie, lauda Optinei și al întregii Rusii, învățător al evlaviei! Cinstim viața ta smerită întru Hristos, pentru care Dumnezeu a preamărit numele tău încă de aici de pe pământ, și cu cinste cerească te-a încununat după plecarea ta în cămara slavei veșnice.Primește acum rugăciunea noastră, a nevrednicilor tăi robi, care te cinstesc și cheamă sfântul tău nume, și ne izbăvește prin mijlocirea ta înaintea Altarului lui Dumnezeu, de toate împrejurările pline de suferință, de neputințe sufletești și trupești, de rele, de ispite viclene și înșelătoare.

Revarsă patriei noastre și lumii întregi, de la Dumnezeu cel Atotbun, pace, liniște și bunăstare, fii mijlocitor neclintit al Sihăstriei unde te-ai nevoit și ai bine-plăcut atotslăvitului Dumnezeu în Treime, Căruia i se cuvine toată lauda, cinstea și închinăciunea, Tatălui și Fiului și Sfântului Duh, acum și pururea și în vecii vecilor. Amin!

Ne puteți urmări și pe Google News