Evenimentul Zilei > Social > Rovana Plumb: Decuplăm alocațiile copiilor de venitul familiei
Rovana Plumb: Decuplăm alocațiile copiilor de venitul familiei

Rovana Plumb: Decuplăm alocațiile copiilor de venitul familiei

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a declarat astăzi că întrucât de la 1 iulie alocațiile copiilor se vor dubla, 300.000 de familii riscă să primească alocație de sprijin mai mică. Prin urmare, Guvernul va modifica prin ordonanță de urgență legea care condiționează primirea ajutorului de sprijin al familiei de alocațiile de stat pentru copii.

În prezent, nivelul ajutorului social este calculat în funcţie de suma veniturilor obținute de familie, iar prin dublarea alocaţiei, numeroase familii au depășit nivelul total al venitului în funcție de care puteau primi și alte ajutoare sociale.

"Vom modifica legea în ceea ce priveşte condiţionalitatea primirii ajutorului de sprijin al familiei şi venitului minim garantat de alocaţiile de stat pentru copii, deoarece dublarea alocaţiilor de stat pentru copii va conduce, pentru 300.000 de familii şi 500.000 de copii, la micşorarea alocaţiei respectivei familii. De aceea, vom decupla alocaţia de stat pentru copii, care reprezintă dreptul copilului, de veniturile pe care le obţin părinţii şi în funcţie de care se calculează beneficiile sociale, respectiv alocaţia de sprijin a familiei şi venitul minim garantat”, a spus Rovana Plumb.

Ea a precizat că modificarea va fi efectuată prin ordonanţă de urgenţă, probabil săptămâna viitoare.

În luna iulie alocația de stat pentru copii este de 84 de lei.