Pe lângă suma plătită, Ronaldo se obligan să îi pună la dispoziție lui Kathryn și documente care  să ateste că acesta nu are nicio boală cu transmitere sexuală. Actele sunt semnate de cele două părți. Săptămâna trecută, celebrul fotbalist portughez Cristiano Ronaldo a dezminţit categoric că a violat o americancă într-un hotel din Las Vegas în iunie 2009, el calificând violul drept „crimă dezgustătoare”.

 

În urmă cu o săptămână, poliţia din Las Vegas a anunţat că a redeschis ancheta în cazul acuzaţiilor de viol aduse de Mayorga împotriva lui Cristiano Ronaldo, care a dezminţit categoric agresiunea asupra tinerei femei, în camera sa de hotel, în iunie 2009. Într-un al doilea mesaj pe Twitter, atacantul lui Juventus Torino a spus că este liniştit. „Conştiinţa mea împăcată îmi permite să aştept în linişte rezultatele oricărei anchete”, a scris el. 

Mayorga a afirmat într-o plângere depusă în statul Nevada, că Rolando a sodomizat-o cu forţa, pe 13 iunie 2009, şi a exercitat presiune pentru a o face să semneze un acord financiar care o obliga să păstreze tăcerea.

 

„Plângerea doamnei Mayorga, probele fizice ale agresiunii sale sexuale (…) nu sunt „fake news”, a spus avocatul acesteia, Leslie Stovall, într-un unui comunicat de presă.

Conform avocatului, Kathryn Mayorga speră nu doar să „obţină dreptate” punându-l pe Ronaldo în faţa responsabilităţilor sale, dar şi să-l împiedice să recidiveze, „încurajând toate victimele agresiunilor sexuale” să-i urmărească pe autorii acestora, oricât de „celebri, bogaţi sau puternici ar putea părea”.

 

Pe 13 iunie 2009, Mayorga a denunţat un presupus viol la poliţia din Las Vegas şi a făcut obiectul unui control medical. „În momentul în care a fost făcută depoziţia, victima nu a furnizat detectivilor nici locul incidentului şi nici descrierea suspectului'”, a subliniat luni poliţia din Las Vegas, răspunzând unei întrebări a AFP pe această temă. Conform plângerii, americanca s-a abţinut să menţioneze numele lui Ronaldo, evocând doar „un jucător celebru de fotbal”, iar procedura a fost închisă.

Se pare că aceasta s-a temut să nu fie „umilită public” şi să suporte eventuale represalii din partea starului portughez, după cum a explicat în plângerea depusă pe 27 septembrie la un tribunal din Las Vegas.

„Dosarul a fost redeschis, iar detectivii noştri verifică informaţiile oferite de victim”, a asigurat poliţia din Las Vegas, care a refuzat să ofere informaţii suplimentare în privinţa unei anchete în curs de desfăşurare. Kathryn Mayorga şi Cristiano Ronaldo au avut un schimb de replici în ultima perioadă. Primul atac a venit din partea fostului model. „Acest tip, care e atât de faimos și atât de sexy, e un ratat și o mizerie. A început să mă împingă foarte puternic și a început să facă diverse lucruri cu mine, să mă atingă și să mă tragă. L-am împins și am tot spus: nu!”. Puțin timp mai târziu, Ronaldo a tras-o într-o cameră și a violat-o în timp ce ea striga: „nu, nu, nu!”, a spus Kathryn Mayorga pentru Der Spiegel.

Replica lui Ronaldo a venit după partida pe care Juventus a câştigat-o în faţa celor de la Napoli. Cu zâmbetul pe buze, Cristiano a spus: „Nu, nu, nu, nu, nu. Ce au spus? Fals. Ştiri false!”, după care a detaliat: „Vor să se promoveze şi se folosesc de numele meu. E normal. Vor să fie faimoase folosindu-se de numele meu, dar aceste lucruri fac parte din viaţa mea. Totul e bine, sunt un om fericit”.