Românul se adaptează la criză. Obiceiul prin care cheltuie mai puțini bani în vacanță

Românul se adaptează la criză. Obiceiul prin care cheltuie mai puțini bani în vacanță Sursa: Arhiva EVZ

În ciuda numărului mare de români care decid să-și petreacă vacanța în alte țări, există și unii curajoși care aleg litoralul românesc. De la prețuri exagerate, până la prețuri decente, românii mereu au știut să găsească o soluție pentru a se bucura și pe bani puțini.

Litoralul românesc nu a fost abandonat în totalitate de către români, existând un număr considerabil de turiști  care au decis să-și petreacă vacanța în țară.

Patronii de pensiuni și hoteluri de 2 și 3 stele au anunțat că prețurile reduse i-a salvat în acest sezon estival, turiștii fiind atrași de ofertele lor.

În cele mai multe locuri, familiile au decis ca anul acesta să-și gătească mesele unde sunt cazați, chiar și de două ori pe zi, fiind mult mai atenți la buget, în contextul în care totul s-a scumpit.

Ne puteți urmări și pe Google News

Restaurantele sunt goale. Românul descurcăreț a găsit o metodă mai ieftină pentru a petrece un sejur pe litoralul românesc

În sudul litoralului, majoritatea pensiunilor sunt pline, iar cei care au decis să se bucure de mai multe zile la mare, au ales să gătească la gazda unde sunt cazați.

Un administrator de pensiune de două stele a declarat că încearcă să le ofere turiștilor toate condițiile necesare pentru a avea o ședere cât mai plăcută.

„Încercăm să venim cu facilități, mai ales pentru a-și putea pregăti singuri mâncarea. Asta înseamnă pensiune. Vin împreună familii, vor să facă grătare, să se bucure de piscină, vor să gătească un mic dejun pentru copii”, a declarat el.

Și hotelurile de 2 și 3 stele nu duc lipsă de turiști, prețurile fiind asemănătoare cu cele de la pensiuni. Carolina Beteringhe, administratorul unui hotel de 2 stele, a declarat că o cameră cu două locuri la etaj și cu vedere la mare costă 350 de lei pe noapte, iar la 3 locuri, camera costă 320 de lei.

Proprietarii de hoteluri au declarat că această criză economică ce a cuprins România se resimte în buzunarele oamenilor, motiv pentru care majoritatea s-au orientat către hotelurile de o categorie mai mică.

De asemenea, criza a lovit puternic și în restaurantele de la malul mării, acestea confruntându-se cu probleme serioase, oamenii preferând autoservirile.

Iar criza din buzunar se resimte și pe terasele restaurantelor. La mese, în multe locuri, cam bate vântul, însă autoservirile sunt pline.

Institutul Național de Statistică a anunțat că la mare sunt peste 800 de unități de cazare. Cu toate acestea, agențiile de turism au declarat că există aproape 250.000 de locuri de cazare pe întreg litoralul românesc, scrie știrileprotv.ro.