Românii sunt în favoarea muncii la domiciliu. Ce le lipsește de la birou

Românii sunt în favoarea muncii la domiciliu. Ce le lipsește de la birou Legea care permite angajaților cu copii în vârstă de până la 11 ani să-și ia telemuncă a fost promulgată: Sursa foto: EVZ

Un studiu având ca obiect lucrul la domiciliu arată că 40% dintre cei intervievați întâmpină dificultăți de adaptare și nu se pot concentra ca să-și ducă sarcinile la bun sfârșit. Cea mai mare parte dintre români, însă, susțin că au rămas la fel de productivi de când lucrează de acasă, chiar dacă le lipsește interacțiunea cu ceilalți colegi.

Cercetarea a fost realizată de Colliers International în mai multe state europene, între care și România, iar rezultatele arată că o mare parte dintre cei chestionați întâmpină dificultăţi să lucreze de acasă. De multe ori, aceștia simt că au o capacitate scăzută de concentrare și duc dorul relațiilor sociale de la birou.

Potrivit RRA, întâlnirile spontane cu colegii le lipsesc cel mai mult angajaților, atunci când lucrează de acasă. În România, 75% dintre respondenți au simțit în special lipsa interacțiunii cu colegii, pe parcursul zilei.

Doar 13% dintre românii care au răspuns la studiu spun că au un spaţiu dedicat activității profesionale la domiciliu. Procentul reprezintă jumătate prin comparație cu ceilalți subiecți chestionați, statele Europei Centrale și de Est. Aproape 50% dintre români, lucrează în sufragerie, iar acest lucru îi face să se concentreze cu dificultate, mai ales dacă spațiul a fost împărțit cu copiii care își desfășurau activitățile școlare sau de relaxare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Cu toate acestea, mai mult de jumătate dintre românii chestionaţi consideră că au rămas la fel de productivi de acasă, în timp ce 23% apreciază chiar că nivelul de productivitate a crescut în perioada de telemuncă. Un procent de 44% spun că echilibrul dintre viața profesională și cea personală s-a îmbunătăţit de când au început să lucreze de acasă.

Studiul a fost realizat în perioada martie - aprilie pe aproape 4000 de persoane din 25 de țări.