Românii, obligaţi să-şi facă asigurări private la sănătate din 2012

Românii, obligaţi să-şi facă asigurări private la sănătate din 2012

Ministrul Sănătăţii Ladislau Ritli, a declarat astăzi, la deschidrea Forumului Internaţional de Sănătate 2011, că până la sfârşitul anului se va realiza revizurirea listei serviciilor asigurate în pachetul de asigurări de bază, pentru a putea face loc pe piaţă asigurărilor private de sănătate. Asta înseamnă că pentru a beneficia de servicii medicale complete, românii vor fi oblgiaţi să-şi facă şi asigurări în sistem privat, pe lângă cele de bază, care se achită la fondul public de asigurări de sănătate.

"În momentul în care pachetul de bază va fi raţionalizat , segmentul care lipseşte va putea fi asigurat privat", a precizat ministrul. Ladislau Ritli a afirmat că atragerea unor surse financiare alternative se numără printre priorităţile complementare ale strategiei Mininsterului în ceea ce priveşte reforma în Sănătate. "Nu e real să spunem că putem spori veniturile din fonduri publice", a precizat ministrul, fondurile private urmând să fie atrase prin intermediul asigurărilor private de sănătate. Potrivit acestuia noul sisitem de sănătate va aduce o îmbunătăţire a calităţii serviciilor şi modificări ale sistemului de plată.

Asiguratorii sunt pregătiţi "Industria asigurărilor din România a pregătită se se implice", a declarat Dan Constantinescu, membru al consiliului Comisiei de Supraveghere a Asigurărilor din România (CSA). Acesta a precizat că principalii operatori de pe piaţa asigurărilor de sănătate din România sunt aceiaşi cu cei care operează în celelelate ţări ale UE şi chiar în afara lor. "Discutăm despre o piaţă de miliarde de euro", a adaugat oficialul CSA. Sistemul privat de sănătate din România, o piaţă de jumătate de miliard de euro Potrivit lui Sergiu Neguţ, Directorul General Adjunct al reţelei private de Sănătate, Regina Maria, sistemul privat de sănătate din România valorează în prezent jumătate de miliard de euro. "Au intrat bani masiv în infrastructură. Infrastructura a atras medici specialişti. Medicii au atras reputaţie, iar reputaţia a atras la rândul ei bani", a explicat Neguţ. Dintre toate serviciile de sănătate oferite în sistem privat, cele de spitalizare sunt încă la început, cu foarte puţini competitori. "S-au investit sume enorme şi nimeni nu şi-a recuperat investiţia până acum", a precizat reprezentatul reţelei Regina Maria. La nivelul serviciilor medicale însă, există o evoluţie destul de mare. "Faptul că o problemă complicată ajunge tot la stat este, în momentul de faţă, doar un mit. În reţeau noastră se nasc şi copiii la 28 de săptămâni", a exemplificat Sergiu Neguţ.

Ne puteți urmări și pe Google News