Românii n-au mai ținut cont de prețuri și au fugit de caniculă, la mare. Cel mai aglomerat weekend din acest sezon

Românii n-au mai ținut cont de prețuri și au fugit de caniculă, la mare. Cel mai aglomerat weekend din acest sezon Sursa: arhiva EVZ

Potrivit cifrelor oficiale, peste 85.000 de turiști sunt în acest weekend pe litoral. Cea mai aglomerată stațiune este Eforie Nord unde sunt și cele mai mici prețuri.

Românii au fugit de caniculă la mare. Peste 85.000 de turiști sunt pe litoral în acest weekend, care pare a fi cel mai aglomerat din acest sezon. În realitate cifrele sunt probabil mai mari, deoarece oamenii stau și în gazdă sau la rude sau prieteni.

Spre deosebire de anii trecuți, Mamaia sau Constinești nu mai sunt principalele atracții. Cei mai mulți turiști sunt în Eforie Nord unde prețurile sunt mai mici.

În ciuda temperaturilor sufocante oamenii au luat cu asalt plajele. S-au înarmat cu umbrele, pălării  și spun că se răcoresc în apa mării. Este mult mai bine decât canicula sufocantă de la bloc, potrivit Antena 3.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prețuri mari la cazare

Litoralul românesc nu este însă deloc ieftin. Mamaia rămâne cea mai scumpă stațiune, dovadă și că românii nu s-au mai înghesuit în această stațiune.

Nici în restul stațiunilor prețurile nu sunt mici. De exemplu, o cameră la un hotel de două stele costă acum 200 și 300 de lei pe noapte. În cazul hotelurilor de trei stele, prețurile sunt cuprinse între 370 și 400 de lei pe noapte. În ceea ce privește hotelurile de 4 sau 5 stele prețurile au crescut în iulie la 550-600 de lei pe noapte. Dacă faceți un calcul pentru un sejur de 7 nopți, veți da pe cazare cel puțin 1180 de lei și cel mult 4200 de lei, în funcție de hotelul ales.

Nu doar cazarea s-a scumpit, ci și costul unei mese la terasă sau restaurant. Creșterile sunt și aici de 10%-15%, față de luna iunie. Va mai urma un val de scumpiri la finele lunii iulie când este vârful de sezon. Primele reduceri de prețuri vor apărea după data de 25 de august.

Cât costă un șezlong

Nu doar cazarea s-a scumpit pe litoralul românesc ci și șezlongurile. Cea mai scumpă stațiune din acest punct de vedere este tot Mamaia. Pe plajele din această stațiune, un șezlong poate fi închiriat la prețuri cuprinse între 60 de lei și 100 de lei. Un baldachin poate fi închiriat chiar și cu 200 de lei pe zi.

În Constanţa, prețurile sunt mult mai mici. Un şezlong la Plaja Modern costă 25 și 30 de lei, în timp ce în Năvodari se găsesc şezlonguri şi la 20 lei pe zi.

Pe plajele din Constinești un șezlong costă 30 de lei, iar un baldachin 150 de lei. În Eforie Nord și Eforie Sud, prețul unui sezlong este acum, de 25 de lei pe zi. Același preț este și pe plajele din Mangalia și 2 Mai. În Vama Veche, preţul pentru un şezlong este 35-40 de lei.